Årets revysesong ble denne helgen innledet med et skrivekurs hvor brorparten av byens hovedinstruktører deltar.

Bedre å skrive

Forventningene til helgas skrivekurs i regi av Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) var skyhøye ved kursets oppstart lørdag.

– Jeg håper vi blir flinkere og mer effektive til å skrive, sier Isak Engen Mortensen, som er hovedinstruktør for Polarshow.

Selv om de fleste av kursdeltakerne har lang erfaring i å skrive for revyer, kan det være godt å få innspill fra andre.

– Det er alltid interessant å høre hvordan andre jobber, mener Eline Tylden.

Nye perspektiver

Hun er hovedinstruktør for Tromsøpalmen, et oppdrag hun deler med Sander Torneus.

– Selv om vi jo har våre egne metoder for å jobbe med revy, er det alltid nyttig å få et annet perspektiv, sier Torneus.

Ifølge kursinstruktørene Ron Røstad og Therese Bakkevoll skal deltakerne å lære teknikker som metoder som fungerer for alle typer skriving, men hovedfokuset er naturlig nok på revy og humor.

Intense dager

– Dette blir to intense dager, lovte Bakkevoll lørdag formiddag. Hun sto selv på scenen under den aller første Tromsøpalmen.

Eline Tylden deltar faktisk på skrivekurs i regi av HATS for tredje gang.

– Det er alltid artig med skrivekurs og jeg har vært så fornøyd med de andre kursene, så nå er jeg altså tilbake, sier hun og smiler.

Mussolini og Solberg

Litt faglig tyngde kommer godt med i de tre ungdommenes virke som hovedinstruktører. Da er det nemlig de som har hovedansvaret for oppsettingen.

– Da må man være litt Mussolini, litt Kim Jung Il og litt Erna Solberg, spøker Engen Mortensen.

For selv om det er en spøk, ligger det litt alvor i den.

– Revy er helt klart en lagsport, men noen må styre showet og ta ansvar, sier Tylden.

Og ansvaret tynger. Engen Mortensen husker at de tidligere har vært nødt til å skrive om en hel revy rett før premièren.

– Den siste tiden før premièren må man egentlig bare slippe alt man ellers gjør. Det merkes nok litt på karakterene, sier Tylden.

– Egentlig er det jo utrolig at disse ungdommene skal gå på skole samtidig som de jobber med revy, mener Kari Lydersen i HATS.

NY GENERASJON: Tromsø har et rikt revymiljø, og nå er en ny bølge med revytekstforfattere på gang. Foto: Tom Benjaminsen
HOVEDINSTRUKTØRER: Sander Torneus (fra venstre), Eline Tylden og Isak Engen Mortensen er hovedinstruktører for årets Tromsøpalme og Polarshow. Foto: Tom Benjaminsen
På KURS: Sander Torneus (fra venstre), Eline Tylden og Isak Engen Mortensen deltok på skrivekurs i helga. Her sammen med Kari Lydersen i HATS. Foto: Tom Benjaminsen