Hallvard Birkeland har den siste tiden jobbet sammen med sin sønn Håkon Birkeland Toft(19) på en 25 minutters dokumentar som baserer seg på et portrettintervju med Odd Andersen. Det er heretter filmen har fått sin tittel ”Tromsøs siste vognmann”.

– Filmen omhandler Andersens beretninger om vognmennenes ulike arbeidsoppgaver, om lønns- og arbeidsforhold, om kameratskap, samhold og spesielle opplevelser innenfor yrket, forteller Birkeland.

Gjennom filmen ønsker tromsømannen å understreke sin interesse for å dokumentere og ivareta ulike deler av byens historie.

– Jeg skriver for tida bok om Tromsø by sin utelivshistorie, den vil være ferdig i 2016. Deretter vil jeg gjøre et dypere dykk inn i vognmennenes historie, resultatet av det blir også en bok. Dette som et slags oppfølgningsprosjekt av filmen som vil bli overlevert til Perspektivet Museum etter visningen, sier han.

Ideen til filmen står jeg for, men det er min sønn Håkon som har stått for filming, lyd og klipp. Et flott samarbeid, med et resultat vi begge er stolte av, legger Birkeland til.