Det er drøye fire årene siden Kjell-Magne Boye Nilsen (62) laget seg en bruker på den sosiale mediet Facebook, med en intensjon om å holde kontakt med gamle barndomsvenner. Det var da Facebook-gruppen ”Gamle Tromsø” ble født.

– Og så ble flere venner lagt til i gruppen, og venners venner og deres venner igjen, og nå når gruppen snart 10.000 medlemmer, sier Nilsen.

Gruppen er for alle med tilknytning til Tromsø, der blant annet gamle bilder og minner deles til medlemmenes fornøyelse og beundring.

Gammel Tromsø-rock

Og for tre år siden begynte Nilsen å arrangere en del konserter rundt om, Blant annet har både tidligere Roger’s og Hawk og Ølhallen huset disse festene.

– I fjor var vi omtrent 450 stykker, og hittil har jeg solgt i overkant av 250 billetter, så vi skal nok nå mål, sier Nilsen og ler. Årets fest er på de ombygde lokalene, på Roger’s og Frost.

SE OGSÅ: Heftige sambarytmer i sentrum

Tema for det han kaller ”århundrets rockefest” er nettopp gammel Tromsø-rock.

– Beambeats har et slags 50 års jubileum og kommer sammen for å spille igjen. De har øvd et par ganger i forkant av denne konsertfesten, men har jo ikke spilt sammen de siste 30 årene. Tore Morten Andreassen og faren, Bjørn Adrian Andreassen, spiller sammen med Odd Arne Jacobsen, søskenbarn og klassisk gitarist som har reist verden rundt. Andre som spiller er Tormod Løkkemo og Ero Olsen, Råger Ellingsen og Ole Gunnar Nilsen. Vi satser på å sende konserten på storskjermene rundt om i lokalet, forklarer Tromsø-mannen.

Hjerte for byen

I tillegg til å nyte god rockemusikk, ser Nilsen fram til å se igjen gamle venner.

– Folk som ikke har sett hverandre siden de gikk ut folkehøyskolen eller videregående, eller gymnaset, som vi kalte det, møtes igjen for å mimre tilbake til gamle dager. Det er artig, sier Nilsen. Han bor selv på Filtvet i Hurum, en times tid unna hovedstaden, men klarer ikke slippe tak i hjemmet.

– Det er klart det er tungvint å drive på når man bor såpass langt unna, men jeg må ha noe å bedrive med knyttet til Tromsø, fastslår han.

Musikergutt

Nilsen er oppvokst i hjertet av byen, midt i sentrum, og ble tidlig introdusert til musikermiljøet.

– Jeg er egentlig trommis, men i dag spiller jeg i korps, forteller Nilsen.

Også idretten er noe som har ligget Nilsens hjerte nær. Han er tidligere trener for Tromsø Idrettslag.

– Nye interesser og miljøer var grunnen til at vi flyttet til Hurum, og så ble jeg fanget av fotballen her nede, damefotballen primært, opplyser Nilsen, som av profesjon er brannmann.

Fra steder i Europa

Men det blir likevel et par visitter til Tromsø, og konserten er et høydepunkt.

– Det kommer tilreisende fra rundt i Europa for å delta på festen 26. september, i fjor var bygutten Rune Ingebrigtsen, som er bosatt i USA, spesielt innom for feiringen. Alt av overskudd går til veldedighet, så dette er hovedsakelig for å se igjen gamle kjente, avslutter Nilsen.