Gjengen det er snakk om består av den svenske regissøren Mattias Brunn og skuespillerne Per Kristian Fox Trollvik, Marius Lien, Gunnar Eiriksson og Trine Lise Olsen.

Det er forestillinga ”Tromsø re:visited” det handler om. Fire selvutnevnte forskere som på scenen presenterer seg som Tor Erik, Egil, Magne og Britt Hansen fra fire forskjellige fakultet på UiT, hevder de har undersøkt og framskaffa statistikk om Tromsø. Nå skal funnene presenteres, men hvor mye sannhet er det i det?

Identitet

Hålogaland Teater har henta tilbake Mattias Brunn, den svenske regissøren fra forestillinga ”Hedwig and the Angry Inch” der mye handla om identitet. Og identitet er det sentrale spørsmålet også i ”Tromsø re:visited”.

– Her handler det om sted og identitet, om hvordan våre relasjoner til stedet vi bor på preger oss og hvordan vi preger stedet, sier Brunn.

Uten ferdig manus

Faktaene som forestillinga baserer seg på har de involverte skaffet til veie gjennom statistikk, intervju med unge voksne, innvandrere og turister.

– Forestillinga er blitt til uten ferdig manus. Jeg hadde en klar idé om hvor vi skulle, men mye av veien dit er blitt til mens vi har gått, sier regissøren og dramatikeren som har lang erfaring med denne arbeidsmetoden.

– Rammene og dramaturgien var satt, men karakterene har vi laga selv, og mye av det publikum får se er blitt til gjennom improvisasjon, forteller Gunnar Eiriksson.

– Vi er en gjeng som kjente hverandre godt fra før. Vi har hatt det utrolig morsomt under arbeidet med forestillinga, og kjenner hverandre enda bedre nå. Vi har kunnet kjøre på uten høye skuldre. Det har ikke vært farlig å prøve, og vi sitter igjen med mye materiale som ikke er med i forestillinga, forteller Per Kristian Fox Trollvik som også har komponert musikken til forestilinga.

– For meg som så langt har jobba mest alene, så har det også betydd at noen av mine intimgrenser er blitt utfordra og overskredet, sier Trine Lise Olsen.

”Tromsø re:visited” har première på Hålogaland Teaters Scene Øst torsdag denne uka.

GANSKE ARTIG: ”En ganske artig gjeng”, er karakteristikken de fire skuespillerne i ”Tromsø re:visited” setter på seg selv. Her ser vi fra venstre Per Kristian Fox Trollvik, Marius Lien, Gunnar Eiriksson (foran) og Trine Lise Olsen. Foto: Tom Benjaminsen
SETTER RAMMENE: Regissøren Mattias Brunn (nærmest) har satt rammene for forestillinga, men mye er improvisert fram gjennom prøvene av skuespillerne selv. Foto: Tom Benjaminsen
UTVIKLING: Per Kristian Fox Trollvik og Gunnar Eiriksson med en grafisk framstilling over forestillingas utvikling. Foto: Tom Benjaminsen
MUSIKK: Trollvik har også komponert musikken til forestillinga. Foto: Tom Benjaminsen