Mimmi Tamba bruker festivalen i hjembyen til å markere utgivelse av plate med en releasekonsert på Café Sånn. Hennes konsert lørdag 15. november er festivalens siste.

Håkon Kornstad, best kjent som en jazzsaksofonist som ikke er redd for å gå egne veier, har siden 2007 gitt ut tre soloplater. Han har også et solokonsertkonsept hvor han i tillegg til saksen også har tatt i bruk fløyter, vokal og live-looping. Nå åpner han hele festivalen med en gratiskonsert i Tromsø domkirke torsdag 13. november.

Unison hyllest

Sisi fikk i sommer en unison hyllest fra landets musikkritikere for sitt debutalbum ”Don’t fall in love”. Dagbladet utropte henne til ”Norges sjelfulle førstedame” og VG mente at ”om det finnes en soultrone her til lands, har Suzanne ”Sisi” Sumbundu vist seg å være en kandidat til å fylle den”.

Artisten fra Oslo, med røtter i Manndalen, har tidligere samarbeidd med blant andre Madcon og Paperboys, og hennes eget materiale henter tydelig inspirasjon fra Amy Winehouse, tradisjonell soul og dagens R&B.

– Sisi er en fantastisk artist, med en låtkatalog, si stemme, og et drittkult band som jeg er helt sikker på at tromsøpublikummet kommer til å elske, sier Frode Larsen, festivalsjef for Barentsjazz og selv utøvende soulmusiker.

Retningsendring

I tillegg til Mimmi Tamba og Sissi, bidrar Pistol & Bart og et eget DJ-program til å trekke festivalen i en litt annen retning enn tidligere. Festivalsjef Frode Larsen har for første gang stått for valget av artister, og han er ikke redd for å sette sitt preg på festivalen.

– Nei, jeg hadde vært mer bekymra om folk ikke merka at det er jeg som har booka, sier han.

Årets festival gjennomføres fra 13. til 15. november. Den består av totalt 14 arrangement på Kafé Globus, Café Sånn, i domkirka og Kulturhusets foajé.

I tillegg til de allerede nevnte artistene, står også Espen Eriksen Trio, Tromsø Storband, IPA med Atle Nymo, Leagus, en hyllestkonsert til Chet Baker med Baker Hansen og en konsert med unge talenter på programmet.

Her er Barentsjazz-programmet

13. november:

Håkon Kornstad solo. Tromsø domkirke. Gratis.

Hubro/White Ascot. Kafé Globus.

Sisi. Café Sånn.

Jazzaggression (DJ Teddy Rosso). Kafé Globus. Gratis.

14. november:

Unge Talenter. Kafé Globus. Gratis.

Espen Eriksen Trio. Domkirka.

Pistol & Bart. Kafé Globus.

Tromsø Storband. Kulturhuset.

Afro 7 (DJ Teddy Rosso). Kafé Globus. Gratis.

15. november:

Baker Hansen – Chet på norsk. Kafé Globus.

Leagus. Domkirka.

IPA (Atle Nymo). Kafé Globus.

Mimmi Tamba. Café Sånn.

Jazzboks (DJ) Kafé Globus. Gratis

SAKS: Atle Nymo spiller med IPA på Barentsjazz. FOTO: LARS ÅKE ANDERSEN