Lørdag 20. september holder Tvibit et musikkvideoseminar for alle interesserte. På foredragslisten finner man blant annet Ole Martin Hafsmo som har laget musikkvideoene til Ylvis-brødrene.

– Jeg vet ikke så mye om hva han skal prate om, men jeg tror det blir om popkulturelle referanser og sjangre, sier filmkonsulent Terje Nymark ved Tvibit. Han minner om at videoen til låten ”The Fox” av Ylvis har over 500 millioner seere på videonettsiden Youtube.com.

– Seminaret skal gi en inspirasjon og kreativ gnist til de som jobber med musikk eller film. Er du også bare glad i musikkvideoer skal jeg love deg at du blir å lære litt, sier Espen Skagen, som er prosjektleder for Shoot the Beat.

Kongen kommer

I tillegg kommer svenske Mikel Cee Karlsson som har imponert med sine visuelle uttrykk i musikkvideoer, ifølge Espen.

– Han er helt i andre enden av spekteret enn Hafsmo. Han har blikk på det estetiske og det mørke, sier Skagen.

Britiske David Knight er kanskje det største trekkplasteret under seminaret. Filmentusiasten er en av Europas mest innflytelsesrike musikkvideobloggere og var selve inspirasjonen til at det ble et seminar i Tromsø.

– Vi kaller han The Lord of Music videos. Vi så han i England sammen med en komiker hvor han viste hva som er nytt og spennende innenfor musikkvideoer for tiden.

Lag din egen video

Hånd i hånd med seminaret har man også muligheten til å lage sin egen musikkvideo. Musikkvideoworkshoppen heter Shoot the Beat og starter 24. oktober.

– Så det er mulig for et skrangleband fra Kroken å lage en egen musikkvideo?

– Nemlig! Seminaret er for absolutt alle. Om det er et band eller andre som bare driver på med film, sier Nymark.

Seminaret fungerer som en kick-off for workshoppen og mer info vil bli gitt på lørdag hvor de som blir plukket ut kan få 25.000,- i starthjelp til sin musikkvideo i tillegg til at man får hjelp fra profesjonelle musikkvideoskapere.

– Det er litt som en mindre versjon av NN+, sier Nymark.

YLVIS: Skaperen av musikkvideoene til Ylvisåker-brødrene kommer for å dele sine erfaringer.Pressefoto