Fra torsdag til søndag vil hele Storgata samt stortorget i Tromsø ha mat i fokus når SMAK-festivalen sparkes i gang. Med telt og matboder langs hele Storgata samt restaurant ute på stortorget, er det nok å fikse dagen før dagen. Likevel ligger arrangørene godt i rute.

- Vi ligger svært godt an med forberedelsene og har god kontroll. Det eneste vi har igjen nå er å få gjort torget og Storgata klare, sier festivalsjef Petter Markussen, og får støtte fra prosjektleder Mona Hassfjord.

- Alt er klart, men når det nå er under ett døgn til festivalstart er det bestandig småting som må gjøres. Så alle er i full aktivitet i dag, sier Hassfjord.

Utendørs restaurant

På Stortorget jobbes det nå med å få opp SMAK-teltet som er en viktig del av festivalen.

- SMAK-teltet blir en restaurant ute. Og når man skal ha dette er det litt logistikk som må løses. Men vi har alt fra folk som jobber med å få opp teltet til folk som frakter krystall og porselen. Så vi blir klare til å ta i mot gjester i morgen, sier Hassfjord.

Også Hassfjord selv gjør sitt for å få ting på plass.

- Jeg er faktisk på tur ut i skogen nå og skal sage ned busker som skal pryde teltet, sier en engasjert prosjektleder.

Vil begeistre

Festivalsjefen har klare ambisjoner før festivalstart og gleder seg til å komme i gang.

- Vi vil begeistre og ser veldig fram til å gjenskape og spre matglede og matkultur, konstaterer Markussen.

- Tromsøfolket har tre dager med yrende folkeliv og gode smaker og lukter i lufta i vente. Det blir rett og slett en folkefest.

SE OGSÅ: Første episode av "På kanten" - Slik kan du enkelt imponere på kjøkkenet