- Følelsen kan ikke beskrives. Det er helt sinnssykt! Det er jo dette som er min drøm og det jeg vil satse på, sier en lykkelig Mortensen.

Onsdag ble det kjent at unggutten er videre til de direktesendte semifinalene, og skal synge for en plass i finalerundene fredag 3. oktober. Noe han ser veldig fram til.

- Jeg gleder meg utrolig mye til direktesendingen. Bare tanken på det får meg til å skjelve.

Ble lurt av dommerne

Da Mortensen skulle inn å få avgjørelsen på om han var gått videre eller ikke, spilte dommerne han et puss.

- Da jeg kom inn og de begynte å snakke var det veldig seriøst. De begynte med å kritisere stemmen min, og sa at de måtte sende ut mange i dag. Så jeg var sikker på at jeg ikke var videre. Men så la de heldigvis til at jeg ikke var en av de, sier Mortensen lettet.

Da det var klart at han var med til semifinalen, gikk Tromsøgutten rett i feiringa.

- Jeg ropte mye og det ble en del jubel. Det var en ekstrem lykkerus.

Er optimistisk

Helt fra første audition har Mortensen vært likt av dommerne. Nå er det i midlertidig opp til seerne å sende han videre til finalerundene.

- Jeg er optimistisk. Når man virkelig vil noe så har man jo troen på at det skal gå. Alle har like god sjanse når det er Norge som bestemmer, sier Mortensen.

- Jeg har allerede fått sang som jeg har øvd masse på og er veldig sikker på. Så jeg tror sangvalget kan bidra med å få meg videre.

Likevel har han litt splittede følelser om at seerne og ikke dommerne skal avgjøre fremtiden hans i Idol.

- På en måte er det jo bra at seerne bestemmer fordi da er det de som er mest likt og folkelig som kommer videre. På en annen måte kan det være at noen deltakere har stor familie og mange kontakter og at de blir stemt fram på den måten. Men jeg satser på at ferdigheter skal ta meg til finalen, sier en håpefull Mortensen.