Hun er et kjent fjes i musikkmiljøet i Nord-Norge. Med gjesteopptreden for blant annet Boknakaran og fast medlem i The BonBons har fiolinisten spilt seg inn i hjertet til de fleste med sitt fiolinspill.

Men nå blir det andre boller når hun presenterer sitt eget materiale som hun har skrevet på siden hun var 20 år.

– Det er låter som har vært laget de siste ti årene. Jeg har fremført noen tidligere, men det har tatt litt tid for å få det sånn som jeg vil ha det. Så krever det også en del mot, sier 27-åringen.

Tampen brenner

Inne hos seg selv har Julie Alapnes Normann og samboer Halvard Rundberg nettopp innredet et hjemmestudio hvor det er rom for øving, utprøving av låter og ikke minst en god gammeldags jam.

– Det er ikke helt ferdig ennå, men det er en begynnelse, sier Alapnes Normann.

Og nettopp samboer Rundberg er med i hennes nye prosjekt, som har fått navnet Julienorth.

Torsdag kom også den første låten ut til allmennheten på nettstedet Youtube.com. Her kan man se Julie, Halvard, Petter Carlsen og trommeslager Alexander Kostopoulos fremføre låten ”Tampen brenner”.

Drømmemedspiller

– Det er en av de første låtene jeg lagde. Jeg viste den til Halvard som tilførte en ny del, så ble den plutselig ferdig. Vi presenterte den for resten av gjengen og alle tilførte låten noe godt.

– Går det greit å spille sammen med samboeren?

– Det er kanskje en av de beste personene å spille sammen med. Han har et øre for musikk som er unikt, så har han vært veldig delaktig i skrivingen og arrangeringen av låtene. Han er en drømmemedspiller samtidig som han er drømmemannen.

Fuzz og pumpeorgel

I første omgang skal bandet Julienorth spille tre konserter i oktober, men Julie mener det kommer flere steder på plakaten.

– Vi spiller i Tromsø, Evenskjær og Målselv mellom 14.–16. oktober, men det blir mer. Det vet jeg.

Selv mener Normann at hun har en stor nok katalog til å spille en helaften. Hun har tross alt skrevet låter siden hun var 19 år.

– Låtene består av egenskrevne ting og tradisjonelle ting i en moderne drakt. Jeg har laget en brudemarsj hvor Petter Carlsen rocker med gitaren på sin måte, så har du en med et pumpeorgel og en fuzza baritonegitar. Så kommer min tørre fele og Alexanders drivende trommerytmer. Du kan si at jeg har vært veldig åpen og ikke tenkt på mine folkemusikkrøtter og heller latt låtene bli til med besetningen. Det har vært utrolig befriende, sier Alapnes Normann som ser fremover og håper at det skal bli et album ut av prosjektet.

– Det er definitivt planen å lage en plate. Jeg bare gleder meg til å få det ut.