– Pixel er garantert morgendagens stor norske verdenssensasjon innen jazz og pop, mener NRKs jazzanmelder Erling Wicklund.

Få norske band i skjæringspunktet mellom jazz og pop har fått så mye oppmerksomhet som Pixel. Priser og stipend har drysset ned på bandet og enkeltmusikere de siste to årene.

Selv beskriver Pixel musikken sin som post-bop-pop med indierockens energi, med andre ord “vanskelig å beskrive, men lett å like!”

Jobber internasjonalt

Pixel har imponert også langt utenfor Norges grenser. Etter flere internasjonale turneer og festivalbesøk, har låta ”Call Me” vært lista på amerikanske, tyske og franske radiostasjoner.

“Når norske Pixel entrer scenen tar det helt av. Her kommer et band som har en klar stemme, under ledelse av Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Her er det variasjon, det lavmælte, trøkk og energi, og mer til”, skrev Johan Hauknes i Jazznytt i fjor.

Håvard Stubø

Håvard Stubø er en av Norges fineste jazzgitarister. Han lager musikk som er åpen og gir rikelig rom for improvisasjon. Og med sin norsk-svenske kvartett har han nådd ut i verden.

– I denne kvartetten har Stubø samla noen av Nordens fineste instrumentalister, og en musiker som saxofonisten Knut Riisnæs er verdt inngangspengene alene, kommenterer Bjørn Blix, daglig leder i Tromsø Jazzklubb, før lørdagens konsert.

Stubø har med dette bandet turnert i Sverige, Russland, Chile, Kina og Japan. Konserten i Tromsø inngår i en turné i Norden der kvartetten lanserer sin tredje CD-utgivelse.

Jan Gunnar Hoff

I tillegg til de to konsertene i jazzklubbregi, byr uka også på en spesiell konsert med Jan Gunnar Hoff hvor jazzpianisten spiller egen musikk sammen med jazzmusikerne Christo Stangness (bass) og Christer Jørgensen (trommer) samt Musikkonservatoriets strykeorkester med sin spillende leder Atle Sponberg. Fredag inntar de Tromsø domkirke etter først å ha besøkt Svolvær og Sortland.