Solligården: I forrige uke lanserte det tromsøbaserte bandet Hekla Stålstrenga at de ville gi 40 barn muligheten til å se dem live på Driv. Grunnen er at hovedkonserten på torsdags kveld har 18 års aldersgrense.

– Vi får stadig henvendelser fra foreldre som bønnfaller oss om å få ta med barn på lydprøvene våre rundt om i landet. Derfor gir vi nå noen utvalgte denne muligheten, sier Tore Bruvoll som er gitarist i bandet.

Enorm pågang

iTromsø lanserte konkurransen på sine nettsider og det tok ikke mer enn drøyt ti minutter før listen var fylt opp.

– Det var en overveldende respons og det viser jo at vi bør gjøre dette oftere, sier Bruvoll.

En av dem som vant plass var Nikolai (5) og Henriette Stenhaug-Bendiksen (12) sammen med sin mor Camilla.

– Vi håpet vi skulle bli trukket ut og å få være med på konserten, sier Camilla som er veldig glad for å kunne ta med ungene og et tantebarn på konserten.

– Yngstemann her skjønner nok ikke helt hva han begir seg ut på, men han kjenner godt til låten ”Har du fyr” som jeg pleier å skru opp i bilen.

Hatt Anne som lærer

Henriette gleder seg spesielt til konserten for hun har nemlig hatt vokalist Anne Nymo Trulsen som lærer på barneskolen.

– Jeg har sett dem en gang før på Sommeråpent, men da sto jeg så langt bak at jeg egentlig ikke så noe. Hekla Stålstrenga er skikkelig bra, men jeg har ingen favorittlåter. Det beste med dem er at Anne synger så pent som hun gjør, sier Henriette Stenhaug-Bendiksen.

Yngstemann har ikke helt fått med seg at han skal få se bandet opptre.

– Skal vi på konsert? spør Nikolai.

Viktig for barn

iTromsø skrev for to uker siden om flere rockeband som oftere og oftere velger å spille for de under 18 før sin hovedkonsert på kveldstid. En økende og sunn trend, mener Bruvoll.

– Det er lett å glemme de unge, men det å tilby gode musikkopplevelser for barn er kjempeviktig. For oss er det stas å få muligheten til det og ikke minst en investering i fremtiden, sier Bruvoll som altså har invitert vinnerne i konkurransen til Drivs storscene som rommer 800 stykker.

– Vi skulle gjerne invitert flere, men dessverre er det ikke mulig denne gangen.

POPULÆRE: Hekla Stålstrenga er kjempepopulære blant de yngste. Nå blir det også konsert for dem.Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad