Det er snart ett år siden tromsøbandet Northern Lies sist spilte klubbkonsert i Tromsø. Nå er bandet klart med rykende ferske låter og skal bruke lørdagen på Hålogaland Teater som generalprøve foran sin andre Tysklands-turne.

Mammapermisjon

Men høygravide Anne Nymo Trulsen må bli hjemme.

– Det blir min siste konsert med Northern Lies på en stund. Det er helt greit, for jeg har jo virkelig ikke mulighet til å være med, sier Nymo Trulsen som har termin omtrent samme dato som bandets første tysklandskonsert.

– Vikaren er også blond, så jeg blir ikke å merke stor forskjell, sier Johnsen.

Den beste kvelden

Hålogaland Teater på lørdag blir altså generalprøven til gruppa, som har spilt jevnt og trutt over hele landet det siste året, men det er ingen tvil om hvor bandet trives best.

– Det blir veldig artig å spille for hjemmepublikummet. Sist gang vi spilte var kanskje den artigste kvelden vi har hatt på scenen noen gang. På lørdag blir det nok mye nytt materiale, men selvfølgelig de gode låtene fra førstealbumet, sier gitarist Håvard Stangnes.

– Det er alltid greit å teste ut nye låter for publikum før vi putter dem på platen. Det gjorde vi på den første platen og så at vi fikk kanongode anmeldelser, sier Nymo Trulsen som skal rett ut i mammapermisjon fra både Northern Lies og Hekla Stålstrenga. Dette stopper ikke Håvard og Henry i å skrive nytt materiale.

– Vi skriver hele tiden nye låter, men vi passer hele tiden på at det ikke blir en gammel låt i forkledning. Man har jo alltid et nytt album i bakhodet og vi begynner vel å ane en retning der med de nye låtene, sier Johnsen.

Gir gass med fullt band

Ingen av medlemmene tør spå når man får servert en oppfølger til debutskiven.

– På førsteplaten var det bare vi tre hvor vi tromme og bass på i ettertid. Nå har vi har vi fullt band og en helt annen måte å jobbe på. Da blir det forhåpentlig annerledes enn den første. Det hadde vært synd å gi ut den samme platen på nytt, sier Stangnes som forklarer at de har fått Mikael Pedersen Jacobsen på trommer og Ida Karoline Nordgård på bass, som også var med på forrige tysklandstur.

Topp publikum

24. oktober lanseres førsteplaten i Tyskland for første gang. Bandet har vært på en turné der før, men denne gang blir det større konserter og et mer effektivt program for Northern Lies.

– Vi starter 17. november og spiller ni dager i strekk. Det blir effektivt og greit.

– Det er Europas største platemarked, så vi blir nok ikke å slå gjennom og selge ut konsertene på grunn av det, men konsertkulturen er veldig god i Tyskland og folk drar for å se ukjente band spille og de er veldig flink å lytte til tekstene og musikken. Sist spilte vi på mindre konsertlokaler og i mindre byer.