Det var ikke mange ledige benker igjen da blandakoret kjørte i gang jubileumskonserten sin i Tromsdalen kirke  søndag kveld. Da iTromsø møtte koret i oppvarmingsmodus like før konserten var stemningen god blant koristene.

– Vi har øvd mye for å synge oss inn i lokalet, vi har faktisk fått spørsmål om vi skal gi ut CD, sier dirigent Sissel Helland, som var med på å starte opp koret i 1979, for 35 år siden.

– Fantastiske folk

Og selv om koret ikke har noen planer om å produsere plater, har de teipet noe.

– Vi har nemlig en lydmann i nær familie. Men vi er jo ikke musikere, dette er et kor bestående av helt vanlige folk som har møtt opp hver torsdag for å øve i 35 år - og for noen fantastiske folk det er, sier Helland.

Mange ulike sjangre

Blant det som ble jobbet med under den lille oppvarmingssesjonen var både klang, pust og intonasjon, men ifølge dirigenten var det bare finpussing.

– Så i dag fremfører vi mange forskjellige sjangre, blant annet stykker fra renessansen, Edvard Grieg, Terje Nilsen og ikke minst, Alf Prøysen, som vi hedrer i forbindelse med hans 100-årsdag, opplyser Helland.

Selve konserten ble innledet med "Laudate" av Taizé, etterfulgt av "Bruremarsj fra Lødingen" med tekst av Halvdan Sivertsen - som skal ha bakgrunn i det ekteskapslignende forholdet dirigent Helland har til koret.

– Så spiller visegruppen ”Gulløye” sammen med oss, forklarer Helland.

Hun er selv lektor i musikk ved UiT, og i visegruppen har hun både mann og sønn med.

– Mannen min, Ola Graff, er jo professor på samme fagfelt, forteller hun.

Vært med lenge

I koret har det naturligvis vært noen utskiftelser, men det er likevel flere som har vært med fra begynnelsen av.

– Vi gleder oss, dette blir artig, sier en glad dirigent Helland, før hun og koret setter kurs mot scenen.

Sandnessund blandakor i aksjon under jubileumskonserten i Ishavskatedralen.