Den store kinodagen arrangeres hvert år den første lørdagen i november, og i år betyr det at dagen legges til den 1. november.

Også i år vil det være halv pris på kinobilletter, samt en hel del aktiviteter på Aurora kino Fokus. Totalt vil 22 filmtitler vises denne dagen.

- Det vil være en miks av filmer som har gått en stund, og en god del premierer fra dagen før. Det vil også være en del førpremierer, forteller programsjef David Moen.

13 timer film

Allerede dagen før, den 31. oktober, starter dagen med maratonvisning av Ringenes Herre-filmene. Filmene som vises er såkalte "extended versions", og visningene vil vare omtrent i 13 og en halv time med pauser.

- Maratonet starter fredag klokken seks og er ferdig halv åtte neste morgen. På Facebook-arrangementet vi har opprettet for visningene ser vi allerede at 60 personer er meldt på, sier Moen.

- Filmene har mange fans. Man må kanskje være litt ekstra fan for å holde ut så lenge, legger han til.

Filmene vises som oppvarming til premieren på den nye Hobbiten-filmen som kommer senere i høst. Da vil også de to tidligere Hobbiten-filmene vises i forkant av nattpremieren.

Familiedag

Først og fremst er Den store kinodagen en familiedag, med visninger av flere filmer for de yngre. Blant annet vil det være førpremiere på filmen Karsten og Petras vidunderlige jul.

- Filmene om Karsten og Petra er populære blant de yngre. Vi skal ha to førpremierevisninger på denne filmen, og regner med at det blir fullt, sier David Moen.

Skuespillerbesøk

Også skuespiller Bjørn Sundquist kommer til kinoen i sammenheng med den norske filmen "Her er Harold" som har premiere 31. oktober. Komedien handler om en norsk møbelhandler som har gått konkurs, og bestemmer seg for å dra til Sverige for å kidnappe IKEA-sjef Ingvar Kamprad.

Under Den store kinodagen avholdes det i tillegg til filmvisninger aktiviteter på kinoen som popcornbinge, tegnekrok og bamsesykehus der sykepleierstudenter hjelper syke bamser.

David Moen, Aurora Kino Fokus Foto: Pia Engman