Tromsøværingen Magnus Melkeraaen (28) skjønte med en gang at det var denne uken han skulle forlate gården, men han nektet å gjøre det uten en kamp.

Etter å ha blitt valgt som førstekjempe av storbonden Frank Tore Anniksdal (44) i onsdagens episode av «Farmen», var Melkeraaen sjokkert, skriver VG.

«Har jeg noe grunn til å være nervøs?», spør Melkeraaen i episoden.«Neei, jeg tenker at de som har vært ute i kamp før kan spares for det, og så tar man noen som ikke har vært i kamp enda», svarte Anniksdal før han senere valgte Melkeraaen som førstekjempe.

– Det var helt overraskende. Frank gikk jo rundt og sa at det skulle bli jentekamp, og når jeg spurte ham om jeg var i fare, og da sa han nei. Så for meg var det et sjokk når jeg ble valgt, sier han til VG før han legger til:

– Da sa jeg kraftig ifra hva jeg mente om det, på en ærlig og redelig måte. At jeg ble valgt – det er en del av spillet, men det var måten det ble gjort på som jeg reagerte på.

Etter å ha blitt valgt til førstekjempe, måtte han velge seg en person å møte i tvekamp. Valget falt på Olav Harald Ulstein (51), som igjen valgte tautrekking, til Melkeraaens fortvilelse.

– Jeg resonnerte meg frem til at av de tre jeg kunne velge, så var Olav den jeg kunne slått i alle grener, unntatt tautrekking. Jeg gamblet på at han ikke skulle velge det, men tautrekking ble det, sier han til VG.