Original Film har under utvikling et spillefilmprosjekt med navn ”Et hav imellom”. Manus og regi står Torfinn Iversen og Mona Steffensen er produsent.

I helgen vant de pris for filmprosjektet.

– Helt fantastisk

Samarbeidet startet med kortfilmen «Levis hest» som ble tatt ut til filmfestivalen i Berlin i 2012. Prosjektet de nå arbeider med tar utgangspunkt i samme universet, men skal utvikles til en spillefilm.

Steffensen og Iversen deltok på finansieringsforumet under barnefilmfestivalen Cinekid Festival i Amsterdam med prosjektet i helgen, der det i år er delt ut en helt ny pris; EURIMAGES CO – PRODUCTION DEVELOPMENT AWARD.

Der var det prosjektet fra Tromsø som trakk det lengste strået.

– Det var helt fantastisk. Det var utrolig deilig å høre navnet vårt bli ropt opp. Det var overraskende og veldig motiverende, sier produsenten Mona Steffensen.

Vil starte innspilling i 2015

Steffensen forteller at de har fått støtte fra Norsk filminstitutt for utviklingen av prosjektet. Nå har de søkt om støtte til produksjon.

– Planen er at vi skal starte innspillingen sommeren 2015, sier hun.

Europeisk filmprosjekt

I den planlagte filmen møter vi en gutt på 10 år med navnet Jonas. Moren må reise bort for en periode og 10-åringen må da bo hos sin bestefar. Her blir han kjent med en psykisk utviklingshemmet mann som heter Levi. Sammen planlegger de en stor reise for å finne mammaen til Jonas. Det oppstår et sterkt vennskap mellom dem når de planlegger sin livs reise.

– Prisen vi nå har vunnet skal være med på å utvikle prosjektet. Prisen på 20.000 euro skal være med på å utvikle filmen til å bli et europeisk filmprosjekt, sier produsenten.