Blant nesten 100 utstillere, og like mange foredrag og workshops, satser messesjef Anita Diana Boucht på å tilby noe for alle på Scandic Hotell denne helgen.

- Sammenlignet med andre alternativmesser i Norge så implementerer jeg mye kultur. Jeg bruker å si at denne messa er et altenativ til en alternativmesse fordi det er så mye mer. Vi prøver virkelig å ha mangfold, og i år også har vi et barneprogram, forteller Boucht.

Utenfor firkanten

- Kort sagt så betyr alternativ utvidet perspektiv. Vi prøver å gå litt utenfor firkanten og presentere nye og innovative ting innenfor blant annet helse. Vi har også det tradisjonelle alternative her, men du vil finne mye nytt og mye man blir overrasket over.

Hun legger til at publikum kan vente seg konserter og kjente artister.

- Mikkel Gaup skal ha et joikeverksted og Vilde Bjerke skal holde barneforestilling for hele familien. Jeg må også nevne Lilli Bendriss, som er vår stjerne innenfor dette.

Egen mening

Her finner man både kroppsbehandlinger, terapi og healing. Og for de som ikke er interessert i det spirituelle finnes det blant annet mye kulturelt her, legger hun til.

- Vi ønsker spesielt de kritiske velkommen. Da kan de få et eget inntrykk av hva det dreier seg om. De må få muligheten til å danne seg en helt egen mening, men her vil alle sammen finne noe for dem. Det er jeg helt overbevist om.

Satser nytt

Messesjefen legger vekt på brobygging på spørsmål om hva arrangementet kan by på. - Folk vil finne mye her som de kanskje ikke hadde trodd, som klesdesign, smykker, fotoutstillinger, maleriutstilling og konserter dersom man ikke vil gå til håndanalyse, forteller Broucht.

Messa vil i år også være fornyet i form av større fokus på design og dekorering.

- Det som er nytt av året er at vi har en gamme og et uteprogram. Hallen skal være omdannet til et etnisk samfunn. Vi har faktsik utstillere i tre ulike haller her på Scandic. Det er et høydepunkt i seg selv at vi har et så stort spekter, hevder Broucht som påpeker at de har sett en økende interesse blant publikum de siste årene.

Messesjef Anita Diana Boucht sammen med utstiller Sabina Wa-Hia Trældal. Foto: Ingrid Aaronsen