Med et forrykende lyd- og bildeshow var det vanskelig å ikke gjøre seg opp en mening om det de hadde presentert på den lille scenen på Verdensteateret.

– Man kan diskutere musikken, og det vi fikk presentert i kveld var nok ikke helt min smak. Men jeg liker veldig godt elektronikamusikk, og jeg er veldig glad for at vi har denne fantastiske festivalen i byen vår, meldte tidligere ordfører Herman Kristoffersen etter konserten.

Dermed føyde Kristoffersen seg inn i rekken av andre mennesker som sa mer eller mindre det samme etter konserten. Det var ikke alle som elsket Forest Swords, men alle var likevel svært glade for at det nok et år finnes et tilbud for søvnløse Tromsøværinger.

Rekord

Også festivalsjef Christian Hollingsæter var svært fornøyd med at festivalen anno 2014 er i gang. Han jubler samtidig over besøkstallene, som aldri har vært høyere enn i år.

– Det har aldri blitt solgt så mange billetter på forhånd som det ble gjort for årets festival. I verdenssammenheng så er det elektronikamusikk Tromsø er kjent for, og dette har vi sett nok et tegn på i kveld.

Folk har nemlig reist over land og strand for å få med seg festivalen.

– De snakker om Tromsø i Los Angeles, i Nairobi, i Rio, og det er alltid på grunn av elektronika. Dette er arven som artister som Röyksopp og Per Martinsen ga oss, og dette prøver vi nå å forvalte, forteller festivalsjefen.

Hollingsæter synes dessuten det var fantastisk å kunne åpne ballet på Verdensteateret av alle plasser. Mens de fremmede tonene fløt ut av rungende høyttalere, og flammene danset i takt over det prangende lerretet var det lett å være enig.

– Verdensteateret er en scene i verdensklasse, og det er fantastisk at vi kan utnytte dens potensial slik som vi gjorde i kveld, sier Hollingsæter.

Topp start

Noen som virkelig har reist et stykke for å få med seg festivalen er Romain Bachelet, Clarisse Caillé, og Miriam Hasan fra Frankrike. De tre er studerer riktignok på UiT, men de har gledet seg til festivalen i lengre tid.

– Musikken var veldig bra. Måten artistene levde seg inn i musikken på var veldig bra, og det fikk oss til å bli mye mer engasjerte vi også. En topp start, sier Caillé entusiastisk.

Spesielt: De levende bildene som bevegde seg over skjermen i løpet av konserten var til tider like forstyrrende og interessante som musikken i seg selv.
Levende: Artistene i gruppen Forest Swords levde seg godt inn i musikken, og bidro til å stadfeste den spesielle stemningen som rådet i kinosalen på Verdensteateret denne torsdagskvelden. Publium, bandet, og festivalsjefen var alle storfornøyde, og man kan konstatere at Insomniafestivalen er i gang for fullt.
Supert: Romain Bachelet, Clarisse Caillé, og Miriam Hasan var svært fornøyde med åpningskonserten, og de gleder seg alle til fortsettelsen av festivalen.
Godt tilbud: Hermann Kristoffersen mener Insomniafestivalen er et flott tilbud til byens innbyggere, og særlig ungdommene. Han tror Insomniafestivalen er en av de viktigste festivalene i byen, og tror dette vil vise seg også i tiden som kommer.
Langveis fra: Fredrik Blichfeldt, Johannes Haggärde, Siv Johansen, Reidar Ingebrigtsen, og Espen Pedahl har alle gledet seg til å være med på Insomniafestivalen i lange tider. De mente åpningen var fantastisk, og gleder seg til å være med på resten av det de mener er byens beste festival.