Jørn Hoel har frisket opp kjendisstatusen, og har nesten fått en musikalsk renessanse gjennom sin deltakelse i NRK-programmet «Stjernekamp». På hjemmebane har han derimot ingen tro på at populariteten har nådd nye høyder.

Les mer og se video: Gikk du glipp av Jørn Hoel i Stjernekamp?

– Jeg er nok et mareritt å bo med for tida. Når jeg deltar på TV-programmer som dette blir jeg ekstremt selvopptatt, og jeg havner i ei boble hvor alt dreier seg om meg og hva jeg skal gjøre den neste dagen. Samtidig har jeg jo unger som skal ha oppmerksomhet og familien min lever som normalt, så jeg gjør mitt beste for å tilpasse meg dem. Heldigvis er jeg ikke 20 år lengre, så jeg tror kanskje jeg får det sånn høvelig til.

Topp fem

Antallet artister i «Stjernekamp» er allerede halvert, og Hoel hadde ingen tro på at han ville nå helt til topp fem da han takket ja til å være med.

– Da jeg sa ja til å være med var drømmen å få være med fram til vi hadde storbandutfordringen. Jeg hadde en drøm om å få synge låten «I`ve got news for you», som er spilt inn på plate med Edgar Winter´s White trash. Denne låten betyr veldig mye for meg, og målet var å nå så langt at jeg kunne opptre med denne låten. Det var liksom så langt jeg hadde planlagt låtvalgene mine, og da jeg gikk videre ble sto det plutselig hiphop og opera på planen. Da jeg så at jeg skulle synge hiphop vurderte jeg å trekke meg fra hele greia, for jeg tenkte at det kom jeg aldri til å få til, sier Hoel.

Gold digger

Hoels opptreden med låten «Gold digger» har gått sin rundgang på sosiale medier, og Hoel selv er godt fornøyd med opptreden.

– Først var jeg helt oppgitt, for hiphop har jeg ingen forhold til, men etter hvert bestemte jeg meg for at «fuck it, dette skal jeg få til!», og så ble det jo ganske bra.

Les også: Jørn Hoel nådde ikke helt til topps i "The Hit"

At det krevde mye øvelse er det ingen tvil om.

– Folk må gjerne prøve å synge hiphop hjemme. Det er sinnssykt vanskelig, men etter opptredenen min fikk jeg mye skryt fra gutta i Madcon, og det var kult. Det som ikke er like kult er at yngstedatteren min på seks år nå kan hele sangen på rams, og hun liker å legge trykk på ordet «fuck». Jeg har prøvd å lære henne fra det, men som hun selv sier; «da blir det jo ikke riktig!».

Blir yngre med åra

Hoel mener selv han blir yngre av å delta i programmet som utfordrer han til å gå ut av komfortsonen.

– Jeg er kjent for sanger som er veldig meg. «Har en drøm», «Ei hand å holde i» og «Lost in the tango» kan jeg spille gang på gang uten at folk blir lei, men når jeg må ut og prøve ting går jeg litt tilbake til da jeg var yngre og prøvde nye ting. Jeg blir litt fandenivoldsk og tenker «Jeg skal dæven søkki meg klare hiphop», og så går jeg bare ut og gjør det, sier Hoel.

Med sin deltakelse i TV-programmet mener han selv å ha kommet litt «tilbake» i musikkbransjen.

– Det er en veldig kul energi rundt dette, og jeg blir godt kjent med de andre artistene som er med – også de yngre. Det er litt flåskete å si, men artister blir som regel ikke kjent med hverandre med mindre man henger backstage på eventer og fester sammen ukentlig. På den måten er det veldig artig å komme tilbake til bransjen, selv om jeg egentlig har vært her hele tiden.

Også publikum har ønsket Hoel hjertelig velkommen tilbake.

– Forrige fredag spilte jeg konsert i Bodø, og nesten 1.000 mennesker presset seg sammen i et lite telt utendørs. Alle var helt ville og danset på bordet, og veldig mange sa til meg at de syntes jeg gjorde en god figur i Stjernekamp. Dette programmet har uten tvil vakt en interesse som er helt fenomenal, sier Hoel.

Hemmelig operastemme

Etter å ha fullført hiphop-aftenen med stil for et par uker siden ventet en om mulig enda større utfordring for Hoel, nemlig opera.

Hoel valgte å opptre med arien «Nessun Dorma» – ikke akkurat det enkleste han kunne valgt.

– Solveig Kringlebotn spurte om jeg var gal da jeg fortalte hva jeg ville synge, og natten før jeg skulle treffe henne våknet jeg av mareritt sikkert fire ganger.

Les også: Opera ingen sak for Jørn

Hoel hadde likevel et ess i ermet før møtet med den kjente sopranen.

– Jeg har alltid visst at jeg har en ørliten operastemme liggende langt inne i kroppen. Det var veldig morsomt å kunne imponere Solveig med at jeg faktisk har en annen stemme.

Og det var ikke bare Kringlebotn som ble imponert over Hoels hemmeligholdte stemme.

– Etter opptredenen gikk faktisk telefonen min i svart. Jeg fikk 250 tekstmeldinger på ti minutter fra vilt fremmede folk som var imponerte og rørte over opptredenen min. Det var helt sykt, rett og slett, sier Hoel.

Finale hver lørdag

Målet med programmet er å finne «Norges ultimate entertainer». Hoel sier selv at tittelen ikke henger så høyt for ham. Likevel ser han for seg hver lørdagskveld som finalen i «Stjernekamp».

– Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å komme så langt, men jeg har ikke sånn følelse i meg at jeg bare må vinne. Samtidig har jeg jo et ekstremt vinnerinstinkt, og det er på plass hver uke. Jeg ser for meg hver lørdagskveld som finalen, så egentlig har jeg allerede vunnet fem ganger, sier Hoel og ler.

– Jeg har måtte bevise noe i hvert program, og etter 25 år med «Har en drøm» er det noe helt annerledes som rokker ved den jeg er som artist og menneske. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har klart det, og at publikum har vært fornøyd med meg.

I kveld skal Hoel til pers i to sjangre, og må for første gang i Stjernekamp opptre to ganger. I sjangeren «Pop fra 2000 og fram til i dag» skal Hoel prøve seg på låten «Crazy» av Gnarls Barkley, og i musikalsjangeren skal han til pers med «Shake Your Tail Feather» fra The Blues Brothers. Her har han med seg ti dansere på laget.

– Danserne er utrolig flinke! Jeg har akkurat vært å øvd med dem, og jeg synes egentlig synd på dem som må drasse på en gammel sekk som meg.

Hoel har vært i bunn tre i to programmer, og innrømmer at det ikke frister til gjentakelse.

– Man tenker liksom at det ikke er så farlig, men når man blir romt opp som en av de med færrest stemmer føles det helt jævlig. Jeg er enormt takknemlig for alle som har stemt på meg, og du må få med at det siste jeg sa var at folk må fortsette å stemme, sier Hoel lattermildt.