Mack inviterer hvert år kunder fra uteliv- og daligvarebransjen for å teste ut juleølet deres. Harald Bredrup, administrerende direktør ved Macks Ølbryggeri i Tromsø, forteller at det ikke er store forandringer fra juleølet i fjor til i år.

– Det er mye tradisjoner knyttet til jul. Vi vet at det er viktig for forbrukerne, så det er ikke de store endringene, sier Bredrup.

Julespesial

Totalt vil det være 250 personer samlet for å nyte edle jule-dråper fra Mack. Til tross for at det ikke skjer store endringer i juleølet, så er det et øl som de har forandret litt på.

– Det er gjort noen endringer på julespesialen, som er et dagligvareprodukt. Det er gjort om litt med humlen i ølet, slik at den får litt mer bitterhet, sier han.

Han har troen på at forbrukerne vil like ølet.

– Vi er godt fornøyde med årets juleøl og jeg regner med det også faller i smak hos kundene våre, sier han.

Terningkast 5

ITromsøs egen ølekspert, John Strandmo, er på plass for å teste ølet. Han gir det sterkeste ølet, øl i klasse F, terningkast 5.

– Det har fint skum, mørk mot mahogni  i fargen. Den har god sødme i duften, med noe frukt. Det er balansert sterk øl med litt bitterhet i sluttfasen. Grunnen til at den ikke når helt til topps er på grunn av at den mangler fylde i smaken, sier John Strandmo.