Mandag klokken 11.00 startet billettsalget for Bolsjoj-operaens oppsetning av Figaros bryllup, som gjester Tromsø i forbindelse med Nordlysfestivalen.

Utsolgt

De to første timene var det kun salg av billetter i skranken på kinoen. Verken nettsalg eller telefonsalg var mulig i disse to timene.

– Rapportene fra kinoen viser at det nå er utsolgt for billetter. Vi har ikke oversikt over hvor lang tid før det ble utsolgt for billetter i skranken, opplyser festivaldirektør for Nordlysfestivalen, Øyvind Bakkeby Moe.

3 minutter

Nordlysfestivalen hadde lagt til rette for at folk som ikke er til stede i byen hadde en sjanse for å sikre seg billetter, men det ble hard kamp om dem.

– Billettene som ble lagt ut på nett klokken 13 forsvant i løpet av mellom 3 og 4 minutter, forteller festivalsjefen.

Totalt var det 1.100 billetter som ble revet bort på kort tid. Selv er han veldig fornøyd med at Tromsøværingene viste stor interesse for storsatsingen.

– Det er utrolig bra at så mange møter opp for å sikre seg billetter til denne forestillingen. Det var nok noen av dem som sto i kø som måtte gå tomhendte hjem, men det er dessverre et begrenset antall billetter, sier han.

Takker

Han er ikke i tvil om hvorfor denne operaen skaper elleville køtilstander i Tromsø.

– Bolsjoj er en av verdens fremste kulturelle institusjoner. Nivået på utøverne deres er av ypperste verdensklasse. Det er det mange som vet og når vi får dem tilbake til Tromsø, så er det mange som vil se dem, sier han.

Billettsalget er nå stengt, men Bakkeby Moe utøver stor takknemlighet overfor dem som møtte opp.

– Jeg vil takke alle som stilte ved kinoen, spesielt til dem som ikke fikk billett.