Det er enda drøyt to måneder til TIFF 2015 går av stabelen, men allerede nå kan du sikre deg gratisbilletter.

Du må riktignok strikke en genser, men det er ifølge mønsterskaper, Heidi Sunde, noe alle kan gjøre.

Drømmesak

– Jeg hadde aldri strikket før jeg lagde denne, men det er virkelig noe alle kan få til, sier Sunde som viste festivalsjef Marta Otte genseren ved fjorårets festival.

– Det er en drømmesak for oss og i forbindelse med vårt 25-årsjubileum passer det veldig bra at denne kommer fram, sier Otte som håper å se flest mulig gensere både foran og under festivalen.

– Jeg håper å se flest mulige versjoner og farger av genseren. Jeg tror også dette kan være en fin igangsetter for folk som kan komme i stemning før neste års festival, sier festivalsjefen.

Oppskrift tilgjengelig

I samarbeid med strikkebutikken Bundingen på Jekta kan du nemlig få både oppskrift og en pakke med nok garn til en genser eller en lue.

– Strikking har vært veldig populært de siste årene, så jeg tror det kan bli en populær genser på festivalen. Det ser vi på sosiale medier, som Instagram hvor folk hashtager om strikking, sier daglig leder Hege Benoni ved Bundingen som utfordrer alle til å lage sin TIFF-genser.

– Vi ønsker å få det mangfoldig og fargerikt, sier Sunde.

Gratis visning

Og om du viser deg på festivalen med din hjemmestrikkede genser, kan du til og med få deg en gratis tur på kino under festivalen.

– Jeg ser det for meg. En sal full av TIFF-gensere, sier Martha Otte mens hun lukker øynene i begeistring.

– Det må vi klare å få til, sier Håvard Stangnes, som er kommunikasjonssjef i TIFF.

– Og om du ikke er ferdig er det fullt mulig å sitte i kinosalen å strikke, men da må man kanskje ha selvlysende strikkepinner, sier Otte.

– Nei, dette er så enkelt at du kan godt sitte i kinomørket å få det til, sier Sunde.