Tromsøjenta som står bak casting- og kostymebyrået Nina Erdahl Casting & Costumes pleier selv å feire Halloween hvert år. Hun har noen gode tips for hvordan du enkelt kan sminke deg eller ungene skumle til i kveld.

– Mitt enkleste tips er å bruke det du har hjemme. Du trenger ikke kjøpe masse nytt. Talkum gjør et ansikt hvitt og leppestift funker bra som blod, sier Erdahl.

Klar på et kvarter

Hun forteller at femten minutter er alt som skal til.

– Bruk svart rundt øynene og lag en svart, liten nese. Her kan du fint bare bruke en kajal. Hos voksne kan man også bruke svart for å markere kinnbeina.

Erdahl mener det også er viktig å høre på hva barna vil.

– På Halloween er man jo gjerne litt skummel, men det skal være gøy. Hør på ungene hva de har lyst til å være og la de delta. Kjøper du et hobbysminkesett, kan du jo bare gi det til dem og la de ordne seg.

Pen, men skummel

For anledningen har stylistene Nina Erdahl og Linn Hestdahl sminket og stylet kollega Camilla Aurora Bersvendsen og hennes datter Aila Lovise Bersvendsen (5). Deres Halloween-sminke er inspirert av den meksikanske feiringen De Dødes Dag.

– Slik kan man være pen, men også skummel. Dette er lett å lage hjemme, sier Erdahl.

Hun har et fullt kostymelager på studioet, men påpeker at alle kan finne det de trenger i klesskapet for å lage et hjemmelagd kostyme.

– Det kan også gjøres veldig enkelt. Med en kjole eller dress og litt blod, så er du i mål. Både klær og ting kan fint gjenbrukes og bli et flott kostyme, sier hun.

RASKT OG ENKELT: Stylist Nina Erdahl har her sminket Aila Lovise Bersvendsen (5) Halloween-klar på femten minutter. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen