Med den splitter nye plata «God nok grunn» tar Bodø-gutten Sigurd Lamark med seg bandet sitt på en aller så liten Nord-Norge-turne, før han får prøve seg i både Oslo og Bergen.

– Jeg har aldri vært i Tromsø før, men musikkmiljøet virker veldig godt. Mange her i Bodø snakker alltid om rivalisering mellom byene, men jeg ser heller på det som forbrødring, sier Sigurd Lamark som drar fram blant annet The Band Called Oh! og artisten Peter Estdahl som svært positive tilskudd i Tromsøs musikkmiljø.

Skryt fra Larsen

Fredag 31. oktober skal han, sammen med en bassist og en trommeslager, frelse Tromsø med sin alternativ pop.

I tillegg til å ha vært Urørt-lista, og dermed avspilt på P3, fikk Sigurd uventet skryt fra pop- og visesangeren Marit Larsen.

– De diskuterte låten «Storgata 6» hvor hun mente at ordene og dialekten min gjorde alle strofer mer poetiske og fine. Hun dro fram strofen «Fuck, det finnes alltid plass her», som bare er en helt vanlig setning, men at stemmen min gjorde det til noe spesielt, sier artisten som fikk oppmerksomhet for sommerhiten «Alle dama som e fin» i 2013,

Halloween-fri sone

Den nye platen, som kom i september, har fått gode tilbakemeldinger og nå gleder Sigurd seg til å turnere nedover Nord-Norge.

– Turneen starter nå på torsdag i Alta. Så går turen til Tromsø på fredag og så videre til Harstad. Etter det blir det Bergen og Oslo.

Daglig leder på Bastard Bar, Lori Ledger, ser virkelig fram til Lamarks opptreden og lover publikum en Halloween-fri sone på baren.

– Det blir utrolig bra å få besøk av Sigurd Lamark. I tillegg kommer Tromsøs yngste band, «Resirkulert», som skal varme opp for bandet. Det blir en kanonkveld som vi gleder oss skikkelig til. Og for folk som ikke vil feire Halloween kan vi love en skrekkfri sone, men heller et sted for folk som vil nyte god musikk, sier Lori Ledger.