Sjekk lesernes Halloween-bilder!

Svært mange barn hadde gjort seg flid med kostymene denne fredagskvelden for å prøve å finne godtelykken blant de mange husene på fastlandet.

– Vi har fått masse godteri! Bøtten min er nesten helt fylt opp, utbryter Vegard Paulsen, som for anledningen har inntatt rollen som Gothams trofaste vokter, selveste Batman.

Og den returen er ikke så verst med tanke på at ungene ikke har vært ute i kveldsmørket så veldig mye lengre enn en time.

Dårlig oppmøte

Likevel er det god grunn til å tro at de har fått kjærkommen drahjelp av bekjente.

– Jeg synes det har vært dårlig oppmøte blant dem som har svart på dørene. Det er ikke så mange som har kjøpt godteri, og ungene får mange nei, forteller Gunnar Baardsen.

Men det er bare én ting å gjøre når man får negative svar på dørene man banker på.

– Vi rister det bare av oss og går videre til neste. Det er ikke noe annet å gjøre enn det, fastslår Baardsen.

Mer enn i fjor

Ungene selv er i hvert fall ikke annet enn fornøyd med kveldens fangst. Selv om de ikke er så gamle, er det ikke deres første vinternatt ute i Tromsø by.

– Jeg har gått en gang tidligere, forteller Paulsen, før han legger til:

– Men jeg tror jeg får mer godteri i år enn jeg fikk i fjor.

Inspirert på YouTube

Kveldens mest forseggjorte kostyme er det nok imidlertid Baardsen og Andreas Pedersen som står for. De har nemlig koblet ledninger i flere timer for å klargjøre kostymene til barna John Gunnar Baardsen og Pia Andrea Pedersen.

– Vi fikk ideen etter å ha sett noen gjøre noe lignende på YouTube tidligere. Det var kanskje vi voksne som var pådriverne, men John Gunnar var ikke tung å be når vi spurte om han hadde lyst å få et lyskostyme, ler pappa Baardsen.

Ikke komplisert

Og teknologien bak kostymene var heller ikke så avansert hvis man skal tro Baardsen selv. Lysene består nemlig av vanlige gummislanger og LED-lys som er lagt gjennom rørene. I tillegg er det en fjernkontroll som styrer herligheten.

– Det nok noen timer å gjøre dette på forhånd, men ungene har storkost seg med lyskostymene sine, så det var verdt det, fastslår pappa Baardsen.

Full pott: Cathrine Dyrkoren og Ingrid Hermandsen forteller at de har fått godteri fra nesten hvert eneste hus de har banket på når iTromsø snakker med dem. Dyrkoren har kledd seg ut som en skummel prinsesse, mens Hermandsen har gått for en vampyr-variant. Det vites ikke om det er kostymene som er hemmeligheten bak den ubestridte suksessen. Foto: Pia Engman
Skummelt: Disse barna hadde nettopp besøkt noe som de betegner som byens skumleste hus da dette bildet ble tatt, men det har nok snarere fått dem i godt humør enn motsatt. Fra venstre: Arian Johan Nilsen, Anette Nilsen, Olivia Fabian-Morris, Emily Morris (bak), Elise Kyrrestad Strøm, Thea Kvitvik, og Marte Kyrrestad Strøm. Foto: Pia Engman
Barnemylder: Det var veldig mange barn som hadde begitt seg ut på knask eller knep denne fredagskvelden. Fra venstre: Vegard Paulsen, Ariel Slettnes, Emilie Marie Hansen Tøllefsen, John Gunnar Baardsen, Pia Andrea Pedersen, Tomine Wideberg, Anna Helene Johansen, og Charlotte Nyhagen. Foto: Pia Engman