Musikeren Henrik Sandnes i Senjahopen er strålende fornøyd med resultatet.

– Jeg tror denne filmen kan bidra til at vi framstår som mer tredimensjonale enn det bildet som jeg har inntrykk av at mange har av bandet. Den første tida fra bandet ble starta i 2007, var vi også temmelig klisjéaktige tegneseriefigurer, og det har festa seg hos publikum. Etter hvert har vi utvikla oss til å bli noe mer, og det synes jeg filmen viser på en flott måte, sier Henrik Sandnes.

Tre dager i august

Filmprosjektet starta egentlig med et intervju Kent-Einar Myreng gjorde med bandet mens han jobba i NRK. Etterpå ble tanken om å lage en dokumentarfilm om bandet født.

– Lenge var den bare et luftslott, men så fikk jeg en henvendelse fra Senjahopen om at bandet skulle reise til Murmansk og spille, og om jeg kunne bli med. Men det skulle skje bare ei uke senere, og det ble for kort tid til å skaffe både finansiering og visa. Så i sommer dukka den rette anledninga opp. Senjahopen skulle ha fem spillejobber på tre dager, og det ville passe godt å følge Senjahopen i dette komprimerte programmet, forteller Myreng.

Verdensteatret

– Jeg fulgte med bandet til livespilling hos NRK Troms, en minikonsert på Backbeat og kveldskonsert på Driv den første dagen. Deretter bar det til Vannøya med konsert under Ekstremsport-helga der dagen etter og til Bodø og konsert på Parkenfestivalen den tredje dagen. Det ble både opptak fra konsertene og ikke minst intervjustoff med musikerne i bandet. I tillegg har jeg i filmen supplert med litt arkivmateriale. Resultatet er blitt den 43 minutter lange dokumentaren «Senjahopen – På innsida yttersia» som skal ha première på Cinemateket i Verdensteatret fredag 12. desember, opplyser Myreng.

– Fra vår side var tanken i første omgang å lage en dokumentar for oss i bandet. Men resultatet ble så bra at vi ser at dette bør nå et større publikum, sier Henrik Sandnes.

– Vi håper at vi kan få den vist på både festivaler og på TV. Den er sendt TIFF for vurdering til visning på festivalen i januar, og vi vil også prøve oss på andre festivaler. I tillegg vil vi også prøve å få den vist på TV, sier Myreng.

Men først av alt er det altså première på Verdensteatret hvor også Senjahopen vil innlede med å spille 2–3 låter i en tilnærma akustisk setting.

Både musikeren Henrik Sandnes og filmskaperen Kent-Einar Myreng er fornøyd med dokumentarfilmen om rockebandet Senjahopen. Foto: Ronald Johansen