Søndag kveld spilte den populære artisten for en fullsatt kirke.

Da iTromsø la ut anmeldelsen på itromso.no og anmelder Christina Svanstrøm publiserte den på Twitter, var Eidsvåg raskt ute med respons. På sin Twitter-konto skrev han følgende:

"Takk".

Her er anmeldelsen i sin helhet:

Hatteløs, ærlig, og under Kirkefestivalens banner av «Hellig». Bjørn Eidsvåg leverer som vanlig er med personlighet og tyngde.Lunt trebygg, stort trebygg. «Hellig», er tema under Tromsø Internasjonale Kirkefestival.

Opptreden på NRK1s «Lindmo» for to uker siden bød på en Bjørn Eidsvåg som åpenhjertig fortalte om sitt nye syn på religion. Om de store dogmene han fant frihet fra i radioprogrammet Radioresepsjonens lette humor og sarkastiske vendinger. Og nå synger samme Eidsvåg hymner og låter som sitter i hjerteveggene hos de fleste, på den siste kvelden av Tromsøs internasjonale kirkefestival.

Det kunne vel neppe passet bedre.

Nykritisk kristen

For under et så stort banner som «Hellig», ligger mange spørsmålstegn, og like mange perspektiver. En nykritisk kristen Eidsvåg inviterer alle til å strekke seg mot noe mer, noe undrende, og å unngå bastante sannheter.

Ærlig

Han har flerfoldige opptredener i Tromsø gjennom årenes løp, mange av dem i Domkirken. De fleste låtene er gjengangere: «Eg ser», «Mysteriet deg», «Floden». Det er greit, det er nydelig, det er nesten en etablert suksess i enhver sammenheng.

Men det som gjør at konserten treffer, sitter, behager og løsner på latteren, er mannen mellom verselinjene. Han som åpent deler tvil, dødsfrykt, barndomsminner og sterke menneskemøter med bassrøst og movembermodent skjegg. Eidsvåg er en mann man kjenner seg igjen i, og den avslappede ærligheten gir klangbunn dypere enn kirkerommets massive høyttalere kan levere.

Hatteløs

I samme ovennevnte Lindmo-program innrømmet han at de senere år ha fått han til å sette hatt på hodet for å skjule en tynnere sveis på toppen. I Tromsø Domkirke stiller han hatteløs og skruppelløs. Kremt og glemte vers er en del av opplevelsen. Kirkerommet er fortsatt hans rom, selv om han skriver «gud med liten g».

Jeg følger på, og tar av hatten for en fin før-førjulskonsert i en stadig mørkere november måned.

Følg iTromsø på Facebook!

Følg iTromsø på Twitter!

FULLSATT: 480 betalende og drøyt 20 frivillige utgjorde en fullsatt Tromsø Domkirke søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN