– Det er litt tilfeldig at det ble slik. Vi ble kontaktet av et tysk plateselskap som hadde hørt låtene våre. I utgangspunktet hadde vi ingen planer om å satse i Tyskland, men vi syns dette hørtes spennende ut, sier Håvard Stangnes, som er gitarist i bandet.

Ni konserter på ti dager

Mandag om to uker reiser bandet sørover for å promotere den nye plata i Tyskland. Turneen starter 17. november i Berlin før de så reiser til Hamburg, Bremen, Langenberg, Köln og til slutt Marburg. Med kun en fridag under turneen har de noen travle dager foran seg.

– Tyskland er det største platemarkedet i Europa. Det ligger nært Norge, så det er kort vei til et stort marked. Vi var i Tyskland i påsken 2014. Det gikk veldig bra og vi fikk gode tilbakemeldinger. Nå reiser vi igjen på turne i kjølvannet av plateutgivelsen, sier Stangnes.

– Slagkraftig

Da bandet kom med debutalbumet i Norge høstet de god kritikk hos anmelderne. Og den musikalske hyllesten fortsetter også i Tyskland. Rocktimes.de skriver blant annet at samspillet mellom vokalene til Henry Johnsen og Anne Nymo Trulsen harmoniserer fantastisk fint, samtidig som det gir kule kontraster. Videre påpeker de at platen er ytterst slagkraftig.

– Det er utrolig kult at folk liker musikken vår. Det er alltid spennende når vi skal prøve å nå ut til et nytt publikum. Plata ble godt mottatt i Norge, men Tyskland er et annet marked. Anmeldelsene viser at musikken vår appellerer også i utlandet, sier han.

Også Der-hörspiegel.de og Gaesteliste.de roser tromsøbandet som blant annet skriver at det er en mangfoldig plate og en imponerende debut. Produsenten til bandet, Håkon Gebhardt, trekkes også fram i anmeldelsene hvor de skriver at lyden er varm og bred, noe som passer bandet svært godt.

Planlegger ny plate

Det er nå et år siden bandet ga ut plate i Norge og det ser ut til at fansen i hjemlandet må vente nok et år før en ny plate blir lansert.

– Vi har begynt å skrive nytt materiale og nye låter, så det blir et nytt album. Vi satser på at vi får spilt inn neste sommer, dermed kommer det nok ikke ei ny plate før om omtrent et år til, forklarer Stangnes.