LUNHEIM: Det ferdige resultatet er kanskje ikke like fargerikt som råvarene – sitron, erter, urtekrydder og saftig kylling. Og rødt i glassene.

Smaken må også kunne sies å være fargerik; søtt, syrlig, salt og bitte litt bittert – hele smakspaletten i en tygge.

Man kan lage denne retten i steikeovnen – da blir den like god. I dagens oppskrift breserer vi imidlertid kyllingen i traktørpanne.

Aurora-kylling

En hel kylling deles i fire stykker – bryst og lår. Bruk en kraftig kniv eller saks til å dele kyllingen på langs før du skjærer løs lårstykkene.

Legg det renskårne bryststykkene med kjøttsiden ned på skjærefjøla og slå det litt flatt ,slik at ribbein og ryggrad brettes ut og kan kuttes eller klippes vekk.

Dette trenger du

Bland sammen:

3 knuste hvitløksfedd

2 ts dijonsennep

1 ts tørket mynte

1 ts timian

1/2 ts rosmarin

Finrevet skall fra 1 sitron

Salt og pepper.

Blandingen pensles på kyllingstykkene som får ligge så lenge du gidder å vente ...

Smelt litt smør i en traktørpanne og hell også i litt olivenolje. Ha ikke for høy varme – da blir kyllingmarinaden lett brent.

Stek først kyllingstykkene på skinnsiden til de får fin farge. Snu kyllingstykkene og stek videre på kjøttsiden.

Bland sammen:

3 ss eplesidereddik

2 dl kyllingkraft

Saft fra en sitron

Hell over kyllingen og dekk pannen med lokk. La koke på svak varme i cirka en halvtime.

Søt ertepuré

En pose frosne grønne erter kokes lett i saltet vann.

Slå av vannet og rør inn en klatt smør (eller tre ...) 1/2 dl av kraften fra kyllinggryta. En liten klype sukker kan også tilsettes om man vil.

Miks med mikserstav til en luftig puré.

Potetbåter

Skjær tre store poteter i båter og legg dem i en langpanne. Hell over litt nøytral olje og stek dem i ovn på 225 grader i cirka 35 minutter. Pass på så de ikke svir, og snu dem innimellom.

Når potene er ferdige og har fått fin farge, strør du salt og litt oregano over.

Lag en ”sjø” av ertepuré som du legger kylling og poteter oppå – og avslutter med hakket persille.

Jeg drakk en litt lettere Barbera til kyllingen, og det syntes jeg fungerte veldig bra.

Vel bekomme!