– Mørket kan være både spennende og fylt med liv og energi. Det er det vi ønsker å vise publikum i løpet av forestillingen vår, sier to av elevene, Synne Maria Lundesgaard og Marit Landfald Meløe.

Elevene har vært inne i en svært hektisk periode i høst med mye øving. På torsdag får de endelig vist fram det de har lært under den tradisjonelle Høstdansen som danselinjen arrangerer hvert år på Rådstua.

Danselinja ønsker publikum velkommen til å se en forestilling sammensatt av danser fra de forskjellige koreografene i 3.-klasse. Selv om elevene har valgt et mørkt tema, lover de likevel en spenstig forestilling.

– Selv om mange kanskje tenker at ”mørke” innebærer lite energi og bevegelse, så blir ikke koreografien å speile dette. Det blir mye energi og trøkk i bevegelsene og i koreografiene, forteller Lundesgaard.

Flere baller i luften

For avgangselevene på danselinja er Høstdans det viktigste arrangementet i løpet av deres treårige skolegang. Ikke bare skal elevene øve på selve dansen, de har i tillegg selv hovedansvaret for koreografi og produksjon.

– Å lage koreografier og selv produsere forestillinger er viktig erfaring som man får bruk for etter man er ferdig på danselinja. Det krever ekstra mye arbeid og planlegging, men det må til, sier Lundesgaard og Meløe.

Danseelevene bruker flerfoldige timer av fritiden sin på kveldene for å få tid til å både gjøre skolearbeid i tillegg til å gjøre klart til Høstdans. Nå gleder de seg stort til å komme i gang med forestillingene.

Mer fokus på dans

Under forberedelsene til Høstdans i fjor ble samtidig danselinjen truet av nedleggelse. Dermed brukte fjorårets avgangselever mye tid på å holde appeller og jobbe mot nedleggelsen. Nå er elevene glade for at de kan konsentrere seg fullt og helt om dansen.

– Med tanke på hvor mye tid vi bruker i år bare på forberedelser og skolearbeid, er det vanskelig å forstå hvordan elevene i fjor klarte å få tid til å protestere mot nedleggelsen i tillegg, sier de to elevene.

Nå er imidlertid skuldrene senket og elevene føler seg mer enn klare for premièredagen.

Danselinja ønsker publikum velkommen til å se elevenes forestilling. Selv om de har valgt et mørkt tema, lover de likevel en spenstig forestilling.

– Selv om mange kanskje tenker at ”mørke” innebærer lite energi og bevegelse, så blir ikke koreografien å speile dette. Det blir mye energi og trøkk i bevegelsene og i koreografiene, avslutter Lundesgaard.

Øving: Det mørke og mystiske står i fokus når danseelevene øver til Høstdans. Foto: Ronald Johansen
Dansere: Totalt 19 danseelever fra 1. og 3.-klasse deltar på årets Høstdans. Foto: Ronald Johansen