- Profesjonelle skuespillere reiser rundt til alle landets største byer med forestillingen i november- mens barna som spiller smånisser, reinsdyr og nissekoner plukkes ut på lokale audition, forklarer Tora Sundelin. Hun har i samarbeid med Ingeborg Dahl Evertsen vært lokal instruktør for årets forestilling.

Talentfulle barn

Alina Michelle Wilhelmsen (8), Kristian Andreas Skjærstein (9) og Tove Skogvang (8) har i år som i fjor fått æren av å spille forestillingens tre hovedroller.

- Det er veldig morsomt å være med. Det beste må være å øve sammen med proffe skuespillere, da lærer man mye nytt, sier Alina(8) som spiller den lille og noe impulsive nissen kjent som Putti Plutti Pott. – Jeg synes det beste er når jeg har øvd skikkelig lenge på en replikk, også plutselig får jeg den til skikkelig bra, forteller Kristian(9) som for andre år på rad er med på forstillingen som Petter.

Tove (8) som har rollen som Caroline, understreker at premierenervene gjør seg gjeldene til tross for at de har vært med før. - Jeg blir skikkelig spent og nervøs før forestillinger, særlig for at jeg skal glemme replikker eller noe sånt. Det er litt skummelt, men mest gøy. – Det er hvert fall gøy å skli ned sklien, skyter Alina inn. – Hei, det er jo min replikk i forestillingen, ler Tove.

Iherdig øving

På grunn av den omstreifende forestillingen får barna relativt lite tid til kjøre gjennom forestillingen med alle skuespillerne, samt kulisser og kostymer.

- Vi har bare hatt 4 felles øvinger før generalprøven, forteller Tove. – Men siden vi har så store roller har vi jobbet med replikker, dans og sang siden i august. Det har blitt mye øving hjemme, man kan fort bli veldig trøtt og sliten.

- Vi måtte ofte møtes å pugge replikker etter lekselesing, men alt er verdt det når man endelig får stå på scenen å opptre, legger Kristian til.

Elsker å stå på scenen

Gleden av å opptre er noe alle rolleinnehaverne i forestillingen deler.

- Flertallet av de som er med går på turn eller teater allerede. Barna er mellom 6 og 17 år, der de eldste driver med turn eller akrobatikk i svært mange tilfeller, sier Tora Sundelin.