«It's never too late to be a rockstar» var tema for kveldens moteshow, som Kirkens Bymisjon tradisjon tro arrangerer rundt novembertider. Og uttrykket som showet har tatt utgangspunkt i, er det samme som har vært å se på Bymisjon-bygget det siste halvåret.

– Det vil stå der i hele år som vårt hovedfokus. Det er aldri for sent å rule sitt eget liv, det er aldri for sent å ta styringen. Det er faktisk du som er hovedpersonen i livet ditt, og det må man innse om man skal skinne for andre, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Berører mange temaer

Og for å dra dette med å være en rockestjerne litt ekstra ut, var både settingen og omgivelsene nøye gjennomtenkt.

– Vi leker at vi er i New York på det største og mest praktfulle motehuset som finnes - et helt annet sted enn vi er på nå, sier Sogge.

I tillegg tok showet for seg en del tabubelagte temaer, deriblant likekjønnet kjærlighet.

– Showet berører også dette med å være født i feil kropp, samt kvinneundertrykkelsen som finner sted over hele verden. Vi har plass til å drømme og feirer kjærligheten, som er det viktigste av alt, forteller Bymisjon-lederen.

Mange med utbytte

Av de 370 plassene på Radisson Blu skal nesten samtlige ha vært fylte.

– Det er alltid gøy å lage show, og dette er jo et veldig annerledes moteshow, hevder Sogge.

Hun synes det er vanskelig å anslå inntektene, men håper på å få inn 40.000 kroner, som skal gå til drift av bymisjonen.

– I tillegg til alle våre gjester og brukere, er dette noe de som står på scenen særlig nyter godt av. Det gir en utrolig boost og selvtillit og man lærer å forholde seg til publikum. Dessuten er det mange som hjelper til bak kulissene, med lyssetting for eksempel, så her er det mye mer enn det du ser som foregår. Ingenting går av seg selv, avslutter en fornøyd Sogge.

Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo
GOD STEMNING: Det var topp stemning blant modellene på scenen under kveldens moteshow. Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo