For tiden går Finn Arve Sørbøes show «Kaddeva æ sa» for fulle hus på Kulturhuset. Neste år er det en ny entertainer som skal trekke folk på show.

– Kan vi toppe Finn Arve? Ja! Med Ingrid Evertsen, sier kulturhussjef Erik Smith-Meyer.

Overlykkelig

Neste november skal nemlig skuespiller og komiker Ingrid Evertsen debutere med helt eget show - «Jamen, ærlig talt» - i storsalen i Kulturhuset.

– Jeg ble helt ekstatisk da jeg fikk tilbudet. Nå bruker jeg tiden på å skrive, humre, gråte, slette, skrive..., forteller Evertsen.

Hun fikk tilbudet allerede i januar i år.

– Jeg ble så overlykkelig at innmaten holdte på å komme ut, og så måtte jeg holde det hemmelig! Det var helt grusomt! Jeg var så lykkelig at jeg måtte tvinge Helene Bøksle, som var på Kulturhuset da, til å høre på meg fortelle om det, sier Evertsen før hun bryter ut i latter.

Les også: Se Finn Arve Sørbøe forklare "Kaddeva æ sa".

Politikk

Forestillinga skal by på skråblikk på hverdagens komedie.

– Dessuten skal jeg fyre på med litt politisk satire. Det er mye å ta av i Tromsø, og jeg anbefaler politikere å komme og se på, sier hun.

Evertsen føler det som en enorm tillitserklæring at hun blir satt til å fylle storsalen.

– Min største frykt er at det ikke skal komme noen! Eller at strømmen skal gå! Men nå slipper jeg sikkerhetsselene, tar sats og peiser på. Folk skal flire og kose seg, men det skal også være et alvor i bunnen av forestillinga.

Les også: Legger ut på turné.

Regi

Det er skuespiller Bjørn Sundquist som har regien på forestillinga.

– Han er en alletiders mann, men han er livsfarlig og uhyre ærlig. Det er deilig! Det er det man trenger, sier Evertsen.

Når Bjørn Sundquist får høre at han beskrives som «livsfarlig og uhyre ærlig», er han ikke sein med å slå tilbake:

– Dette kunne hun nok sagt om seg selv også, lsier han.

– Jeg kjenner Ingrid fra før, og har sett henne stå og være helt genial på scenen. Jeg har ledd slik at jeg har hatt problemer med å sitte ordentlig, samtidig som jeg ser at hun har en fantastisk iakttakelse. Hun er nærmest en politisk standup-artist. Da hun spurte om jeg ville hjelpe henne med forestillinga, var det ikke nei i min munn. Hun klarer utmerket godt å blomstre på egenhånd, men jeg skal bare hjelpe til med litt gjødsel, sier Sundquist.

Erik Smith-Meyer og Ingrid Evertsen Foto: Ida Ramberg