Underholdningen på årets julebord til hotellet The Edge har Jardar Johansen satt sammen. I år blir det ikke bare fløtemyke julesalmer.

iTromsø møtte den populære artisten like før han skulle entre scenen på premièredagen.

– Jeg må få pustet meg magen skikkelig før jeg går på. Man skulle gjerne hatt noen timer til, men sånn er det alltid, sier en nervøs Jardar Johansen.

Glitter og glamour

For det er nemlig ikke gitt at publikum blir å like konseptet artisten presenterer fire helger fremover mot jul. I stedet for å gå for den tradisjonelle juledrakten, har Jardar og hans band noen rocka låter på lur.

– Det er et nytt konsept som ikke er gjort før i Tromsø. Det er et glamour/Sinatra/Las Vegas-julebord. Folk er vant med at det er full fest, revy og magekrampelatter. Da er det alltid spennende å se om folk er klar for dette, sier Johansen.

– Men jeg tror jo folk forventer at det skal være litt stil over det. I tillegg har vi noen humoristiske overraskelser som vi håper skal slå an.

Jule-Jardar

Men artisten, som vi er vant med synger julen inn i både Domkirka og Ishavskatedralen, har også musikalske overraskelser som han håper skal ta publikum på senga.

– Vi har en 17 minutter lang medley som vi tror folk vil like. Jeg blir jo ofte kalt for «Jule-Jardar» med jevne mellomrom. Det er hyggelig, men denne gangen skal de få se at jeg også gjør andre ting. Det er noe Queen, ABBA, Toto og Michael Jackson.

– Julemusikken er forhåndsvis ny, mens det er noe motown, Disney og show mot slutten. Og det er det vi tenker å gjøre. Vi hopper litt ut av jula og for å lure publikum litt inn i det rolige, så banker vi til mot slutten.

Men musikalstjernen er på ingen måte lei av å spille klassiske julelåter for folk.

– Jeg koser meg med "Nordnorsk julesalme" og sette folk i stemning. Når man ser at det triller en tåre hos publikum er det fint å være sanger.

Foto: Tom Benjaminsen