I dag hadde StudentUKA 2015 stand utenfor Teorifagskantina fra kl 12.  Der sto de med prosjektor med nedtelling til artistslipp som har stått oppe siden mandag kveld.

Jarle Bernhoft kommer

Artistene de kunne avsløre at kommer til StudentUKA i februar, er Jarle Bernhoft og Casa Murilo.

- Vi hadde et lite stunt med nedtelling siden mandag, uten at det var sagt hva det var nedtelling til. Vi hadde stand, musikk og delte ut tjue liter gratis kaffe. Det ble jo en overraskelse at det var artistslipp og det var god stemning og veldig artig, forteller leder Ida Morgenstierne.

Bernhoft spiller torsdag 19. februar og Casa Murilo opptrer torsdag 26. februar.

- Det er veldig spennende å se hvordan interessen for arrangementene våre utvikler seg. Jeg håper flest mulig liker facebooksiden vår, for her legges mye informasjon ut.

Slipper ny artist neste uke

Neste uke planlegger de å gjøre et lignende stunt.

- Nå blir det jo ingen hemmelighet at det er artistslipp, men vi skal ha nedtelling da også for å skape litt blest rundt det hele.

Morgenstierne kan avsløre at det er fire store artister som kommer til StudentUKA.

- Alt er ikke helt ferdig enda, men det blir omtrent fire store artister som kommer. Vi tenker å slippe en til neste uke, og den siste blir hemmelig til over jul.

Også for barna

StudentUKA-leder legger til at kulturfestivalen ikke bare er for studenter.

- Noe som også er viktig for StudentUKA er LilleUka. Det er en minifestival for barna i studentbarnehagene, som er 17. og 18. februar. Det er et stort prosjekt i seg selv, og vi regner med over 200 barn møter opp. Her blir det masse forskjellige aktiviteter for ungene i samsvar med forskjellige kulturdeler fra Tromsø, sier Morgenstierne.

UKA ble første gang arrangert i 1983 og blir gjennomført hvert andre år. I år arrangeres StudentUKA 17. - 28. februar 2015.

SLIPP: StudentUKA avslørte de første artistene til UKA på prosjektor etter tre dagers nedtelling. Foto: Privat