Etter et flerårig samarbeid med Barnekreftforeningen i Troms tok daglig leder ved Blårock, Geir Tore Hansen Norbye, initiativ til «Rock mot Kreft», en konsert der lydmenn og band stiller gratis opp slik at alle billettinntekter skal gå til Støtteforeningen for Barnekreftforeningen.

– Både vi og bandene som spiller har promotert dette godt, så vi får se hvordan oppmøtet blir utover kvelden, sier Norbye.

Han er glad for å ha fått med band med lang fartstid i kveld.

– Dette er første gang i løpet av samarbeidet vårt med kreftforeningen at vi arrangerer konsert, så dette er spennende, fortsetter Norbye.

Det var Elias Junge som gikk på scenen først, etterfulgt av John Walkers, og utover kvelden er det The Late Great, Red Headed Sluts og Rumblin` Retards som skal kjøre showet.

Spiller for bestevennen

For John Walkers var det ikke tvil om deltakelsen på kveldens arrangement.

– Vi sa ja på sekundet. Dette er en utrolig viktig sak, og for meg som har mistet en av mine nære til kreft er det også jævlig personlig, sier Daggi Steffensen-Helling, gitarist i bandet. Han er også kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen.

– Men i kveld er jeg her som musiker. Vi er tre av fem i bandet som har vært nødt til å begrave en mor eller en far. Når det er barn det er snakk om er det bare helt forferdelig, forteller gitaristen.

Før han gikk på scenen i kveld sendte han en litt spesiell SMS til en av sine bestevenner sørpå.

– Jeg skrev at i kveld spiller jeg for han og datteren, som er diagnostisert med leukemi. Jeg har selv en liten gutt på tre år og kan ikke forestille meg hvor fælt det ville vært å få en beskjed om sykdommen, forteller en rørt Steffensen-Helling.

Vil gi tilbake

Foreldre og medlemmer i Barnekreftforeningen, Anita Andersen og Camilla Pettersen, setter stor pris på markeringen.

– Det er kjempefint at vi har denne konserten, det er vi veldig takknemlige for, sier Andersen, som er nestleder i Barnekreftforeningen i Troms.

I likhet med de andre medlemmene i foreningen, har hun opplevd å få den tunge beskjeden.

– I sommer ble datteren min ferdigbehandlet, og det gir håp. Man ønsker å gi noe tilbake og å møte folk som har opplevd det samme, sier Andersen.

Både Andersen og Pettersen er enige om at det kan være vanskelig å snakke om temaet kreft, men at de har fokus på å gjøre nettopp det i foreningen.

– Det kan være vanskelig å ta kontakt til å begynne med, men da er det viktig at man er åpen, avslutter Andersen.