Det er Buktafestivalen som har tatt mål av seg å bruke adventen til å kåre byens beste rockealbum. Kåringen har form som en adventskalender og dermed er det duket for første album allerede mandag.

Lasse Pettersen er én av tre jurymedlemmer. Han advarer på forhånd om at lista er høyst subjektiv.

- Ja, den er jo det. Det er vi tre i bookinggruppa til festivalen (Pettersen, Robert Dyrnes og Kari Westergaard) som har valgt ut de albumene vi syns er best. Vi har kranglet mye for å komme fram til disse 24. Så håper vi at mange er uenige og deltar med egne lister, sier Pettersen.

Mot julaften

Mandag kommer albumet som havnet på 24. plass. Så skal adventskalenderen jobbe seg fram mot julaften og tidenes rockealbum. Og juryen har gått grundig til verks.

- Vi har gått helt tilbake til røttene og tatt for oss 50 år med rockehistorie. Det er mye som er gitt opp gjennom årene, sier Pettersen, og tilføyer:

- Vi gjør dette for å hylle både tromsørocken og albumformatet. Sistnevnte har jo blitt erklært død mer enn én gang.

Engasjement

Pettersen og co. har holdt seg til rock, ettersom det er det Buktafestivalen har som profil. Band som er fra Tromsø eller som har hatt base her er inkludert i kåringen.

- Vi ønsker å skape litt engasjemt rundt dette. Alle som lager sin egen topp ti-liste og tagger den med hashtaggen #buktaadvent er med i trekningen av to festivalpass, sier Pettersen.

Pettersen vet at lignende kåringer har vært gjort før i Tromsø.

- Men det er en stund siden. Og vi er glad i lister. Derfor var det på tide med en ny nå, sier Lasse Pettersen.