Det er lite som gir mer julestemning enn julesanger fremført av et kor i en kirke.

– Vi håper at publikum blir sittende igjen med julestemning og en god, glad følelse, sier kormedlem Anne Skancke Karlsen i Tromsø sangforening.

– Vi håper jo også at de blir litt rørt og at de kanskje flirer litt. Det gjør i alle fall vi i koret mye, forteller kormedlem Anne Robertsen.

Onsdag holdt koret sin tradisjonelle julekonsert i Grønnåsen kirke og søndag står Elverhøy kirke for tur.

– Vi har hvert år i 20 år har vi holdt julekonserter i Elverhøy kirke. Jeg bruker å si at vi har holdt like mange i Grønnåsen kirke, men denne kirken er bare 18 år, sier korleder Jørn Fjellsaune.

Kjente og kjære sanger

Koret består av omtrent 50 medlemmer og feiret i år sitt 25-års jubileum. Under julekonserten fikk publikum en god blanding av kjente og kjære julesanger. «Nordnorsk julesalme», «Himmel på jord», «Glade jul», «Mitt hjerte alltid vanker» og «Deilig er jorden» ble alle fremført.

– Det er noe eget ved å avslutte konsertene med «Deilig er jorden». Det gir meg en skikkelig god følelse, sier Karlsen.

Spesiell sang

Koret tok også for seg en julesang som betyr noe helt spesielt for dirigent Øyvind J. Karstad. Han far har nemlig skrevet sangen «I Davidsbyen Betlehem».

– Det er morsomt å ha en slik sang på repertoaret. I tillegg har dirigenten vår selv arrangert sangen «Folkefrelsar» som vi også synger, sier Fjellsaune.

Det ble også allsang i kirken. Under «Nå tennes tusen julelys» og «Det lyser i stille grender» stemte publikum også i.

Tromsø sangforening hadde med seg Julie Andreassen som solist under julekonserten i Grønnåsen kirke. Foto: Monika Aaserud