De japanske kapselhotellene består av rom på bare cirka to kvadratmeter. Det vil si at rommene har plass til ei seng og ikke så mye mer. Takhøyden er også lav, gjerne i underkant av en meter. Det betyr at i disse kapselrommene kan man ikke gjøre så mye anna enn å ligge.

– Jeg vet ikke helt hvordan ideen til dette prosjektet dukka opp, men jeg har vært litt fascinert av dette hotellkonseptet hvor hver hotellgjest får sin lille intimsone, men samtidig så tett innpå andre gjester at grensene for det som er intimt utfordres, forteller Geir Backe Altern.

Intim filmopplevelse

Nå skal han bruke de små «hotellrommene» han bygger hos Kurant bli både overnattingssted og et visningssted for kunstfilm. Hvert rom utstyres med en TV-skjerm eller monitor hvor det blir presentert et program satt sammen av åtte videoverk som går i loop.

Geir Backe Altern var student på det første kullet ved Kunstakademiet i Tromsø, og det er to av hans medstudenter derfra, Ingrid Forland og Vebjørn Guttormsgaard Møllberg, som operer som kunstnerduoen «Kuk & Parfyme», som har kuratert videoprogrammet.

Drøm og virkelighet

– De har valgt ut filmer hvor innholdet og uttrykket kan oppfattes å ligge i grenselandet mellom drøm og virkelighet, forteller Geir Backe Altern.

Slik vil filmprogrammet kunne gli rett inn i en overnattingsgjests sinnstilstand.

– I tillegg kommer vi til å ha en kapsel som kan brukes av gjester som ikke ønsker overnatting, men som kommer innom bare for å ta seg en hvil; en powernap-kapsel til gratis benyttelse, forteller kunstneren.

Kan bestilles

– Kapsel-rommene kan bestilles for overnatting under filmfestivalen. Vi tar 150 kroner for ei overnatting, og som det skikkelige hotellet dette blir, kommer vi også til å servere frokost til våre gjester, opplyser Backe Altern, som nå er bosatt i Oslo.

– Så her trenger travle festivalgjester ikke å dra hjem etter en lang dag på festival. De kan binde sammen festivaldagene med ei natt med mer film på hotellet vårt, sier Geir Backe Altern.

INTIMT: «Hotellrommet» mangler ennå madrass og sengetøy, men TV-skjermen er på plass i fotenden. Foto: Helge Matland