Onsdag 17. desember er det 10 år siden kinoen under rådhuset åpnet dørene til seks saler, og da kunne kalle seg Norges beste kino. Ti år senere står administrerende direktør, Geir Martin Jensen og forteller om suksessen.

– Det har vært 10 spennende år som helt klart kan beskrives som en suksess, sier Jensen som nå velger å sette stas på publikum i bursdagsuken.

Førpremière

Det hele skal markeres med førpremière på den britiske filmen «Pride», med Bill Nighy og Dominic West, som egentlig ikke har premiere før andre juledag.

– Det er en del av vår gave til publikum. Dette blir en god markering med en feelgood-film basert på en sann historie, sier Jensen som legger til at det blir en markering på bytorget i forkant av visningen.

Vinn billetter

Men det er ikke mulig å kjøpe billetter til forestillingen. Man må enten bli invitert eller vinne billetter.

– Det er ganske store vinnersjanser på våre hjemmesider, sier Raymond Nordahl, som er fungerende kinosjef.

I tillegg vil de aller fleste få muligheten til å besøke kinoen til en billig penge i løpet av uken. Fra og med onsdagen, til og med søndag, vil nemlig alle forestillingene i sal 6 koste 10 kroner.

– Vi skal ordne slik at alle de ordinære forestillingene vil rullere i den salen utover uken, sier fungerende kinosjef, Raymond Nordahl.

Han legger til at mange av filmhistoriens karakterer vil dukke opp i løpet av bursdagsuken.

– I dag har vi med oss en Stormtrooper, men hvem vet hva som dukker opp i løpet av uken. Da er det bare å sikre seg en «selfie».

Topp 5 filmer

Feiringen vil også minne oss på de ti årene som har gått ved å vise et gjensyn med de fem filmene som har solgt mest i Tromsø.

Nedtellingen starter allerede på onsdag med Charlie og sjokoladefabrikken (19.127 besøkende), fulgt av Kon-Tiki på torsdag, Max Manus på fredag, Mamma Mia på lørdag og Kautokeino-opprøret (22.798 besøkende) på søndag.

PRIDE: Marion Røst Heimlund og en stormtropp viser fram plakaten til Pride, mens Raymond Nordahl og Geir Martin Jensen gjør seg klar i kinosetet. Foto: Kent-Einar Myreng
SELFIE: Fungerende kinosjef, Raymond Nordahl sikrer seg en selfie med en stormtropp. Foto: Kent-Einar Myreng