I kveld inntar hun alene med det Steinway-flygelet den store hovedscenen i Kulturhuset. Der inviterer hun sitt publikum til å kunne roe helt ned med klassisk musikk av de store mesterne – Bach, Beethoven, Schumann og Debussy.

– Vi trenger alle en opplevelse, en konsert, som legger ro rundt hverdagen, gir et lite pusterom og kanskje litt næring til sjelen. Vi må ikke glemme oss selv i julestria, vi må ta vare på hverandre, gi litt sakte tid og sammen sette pris på det vakre vi har, sier den tyske pianisten som har gjort tromsøværing av seg.

Hun forteller at hun har funnet fram noe av det hun synes er absolutt finest av musikk for piano, og at hun har tatt utgangspunkt i hva hun selv ville ønske å lytte til i ei tid som dette.

– Da kulturhussjefen spurte meg om å ha en konsert og vi sammen fant fram til dette tidspunktet så tett opp mot jul, så ga temaet seg selv. Det måtte bli «Absolutt julero», sier Friederike Bischoff.

Pianisten som til daglig jobber som førsteamanuensis ved Musikkonservatoriet i Tromsø, synes det er en fin julegave å få mulighet til å spille på Kulturhusets store konsertflygel.