- Det er et ganske trangt nåløye man skal gjennom, så når jeg får en slik respons gir det selvsagt mersmak til å fortsette, forklarer Clas Hammari Kristensen.

- Smalt marked

34-åringen, som til daglig jobber som lege ved Kvaløysletta legekontor, har i flere år vært glad i å fotografere. Da han gikk til anskaffelse av digitalt kamerautstyr i 2003, skjøt imidlertid interessen for alvor fart. De siste fire årene har hobbyen med å fotografere snowboardkjørere utviklet seg til å bli en liten bijobb.

- Det er ikke noe jeg kan leve av, for det er et smalt marked, men det er noe jeg bruker en del tid på, særlig i mars, april og delvis mai dersom det er gode snøforhold og lys ute, forklarer han.

I høst har fotograferingen ført til at Kristensen har fått publisert bildene sine fra vintersesongen 2014 i flere snowboardmagasiner rundt omkring i verden, blant annet i Japan, Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike, USA og Norge.

- Denne måneden har jeg tatt bildet som er på coveret både av det tyske bladet Playboard, som distribueres i Tyskland, Sveits og Østerrike, og det norske magasinet med samme navn, forklarer fotografen.

Se lesernes vakre mørketidsbilder!

Uvant kost

Det er imidlertid ikke bare fotografen som er fra Tromsø.

- Også snowboardkjøreren som er avbildet, Marius Kildalsen, er fra Tromsø og bildet, som de fleste andre bildene jeg har tatt, er tatt i tromsøområdet, påpeker 34-åringen.

Ifølge Kristensen er det slett ikke vanlig at nordnorske kjørere finner veien til forsiden på snowboardmagasiner.

- Den siste snowboardkjøreren som hadde et cover fra Nord-Norge tror jeg var Daniel Mikkelsen. Det var for omtrent ti år siden, forteller Kristensen, før han legger til:

- I kampen om forsider kjemper Marius Kildalsen med de store navnene i industrien. Det er vanligvis svært kjente kjørere som får forsidene.

- God avkobling

At det er nettopp snowboardkjørere Kristensen har valgt å fotografere er på ingen måte tilfeldig.

- Snowboard er en hobby jeg selv har drevet med i veldig mange år, og dermed har interessen for hele kulturen rundt sporten vært naturlig, forklarer han.

Å kombinere hobbyen med jobben som lege ser han utelukkende på som positivt.

- Det er kanskje en litt uvanlig kombinasjon, men det er en veldig god avkobling. Uansett hva slags jobb man har, tror jeg det er viktig å ha en annen interesse.

Clas Hammari Kristensens (34) tar snowboardbilder ved siden av jobben som lege ved Kvaløysletta legekontor. Foto: privat