Perkusjonist Nasra Ali Omar (35) er for tiden produsent for Tromsø internasjonale filmfestival hvor det mildt sagt er hektisk for å få alt på plass. På toppen av alt har hun også en comeback-konsert å planlegge.

LES OGSÅ: Rekordår for filmfestivalen

– Det er mye som står på fram til festivalslutt. Og vi er ikke ferdig da heller, sier Omar som er en kjent skikkelse i Tromsøs bybilde. Den talentfulle perkusjonisten har helt siden hun ble utdannet ved musikkonservatoriet opptrådt i både inn- og utland med forskjellige band.

Fristende

Av festivalsjef, Øyvind Bakkeby Moe, beskrives hun som en av landsdelens aller beste trommeslagere.

– Hun har i mange år vært den ledende perkusjonisten i landsdelen vår. Hun har jobbet på et høyt internasjonalt plan med store anerkjente artister. Det er utrolig morsomt at hun velger å gjøre en greie på Nordlysfestivalen. Hun er dronninga av perkusjon, sier Bakke by Moe.

Men i 2012 var det nok. Nasra trengte en pause fra scenelivet og ble produsent på Festspillene i Nord-Norge.

– Jeg hadde lyst å ha noen andre ben å stå på. Frilanslivet var ikke nok for meg. Jeg ville finne ut hva jeg ønsker å bruke yrkeslivet mitt på. Nå viser det seg jo at det var et godt valg. Jeg har fått ro, kjøpt egen leilighet og jeg har fått mer kontroll, sier Omar.

10 dager pause

Nå gjør hun derimot comeback på scenen som perkusjonist. Egentlig hadde hun ikke planlagt det så tidlig, men når selveste Bugge Wesseltoft tok kontakt, kunne hun ikke si nei.

– Jeg måtte tenke meg om, men det var alt for fristende til å si nei. Det er såpass gøy å spille med han at jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg.

Fra TIFF er ferdig 18. januar, mens konserten er satt opp 28. januar. Nå venter hun på instruksjoner og diskusjoner fra en av landets desidert største musikkpersonligheter.

– Vi sender lydfiler til hverandre for å planlegge. Så møtes vi den dagen vi skal spille for å øve litt, sier Omar som tidligere har spilt med Wesseltoft.

– Vi har møttes litt her og der og jammet. En gang ble jeg dratt opp på scenen med han. Det er alltid morsomt å spille med Bugge. Han er så flink å improvisere.

Sammen skal de spille med Amina Sewali og en som stiller med beatboxing.

– En utrolig interessant kveld. Jeg gleder meg stort, sier Omar.