De utendørs filmvisningene på Tromsø Internasjonale Filmfestival er en tradisjonell del av filmfestivalen. I år tilbyr TIFF et større utendørs filmprogram enn noen gang før.

– Vi vil ha en ekstra visning på ettermiddagen. Før har vi hatt en på morgenen og en på ettermiddagen. Det vil også være et mer variert program og flere filmer, sier kommunikasjonssjef Håvard Stangnes i TIFF

Utendørs åpning

Tirsdag morgen starter visningene på Stortorget, og da kommer både ordfører Jens Johan Hjort og Trollmannen fra Oz-aktuelle Agnethe Johnsen for å åpne utekinoen. Den offisielle åpningen av TIFF vil også foregå på Stortorget. Mandag klokken 18 kommer kulturminister Thorhild Widvey for å foreta åpningen av den 25. utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

– Vi har hatt åpningen ute et par ganger før, blant annet i 2008 da vi viste «Kautokeino-opprøret», sier Håvard Stangnes.

Han legger til at det blir åpning ute uansett vær.

Morgenvisninger

Hver morgen fra tirsdag til fredag vil det være morgenvisninger av barnefilmer.

– Vi inviterer skoler og barnehager til disse visningene. Det er allerede mange som har sagt at de kommer, sier kommunikasjonssjefen.

Det vil også være ettermiddags- og kveldsvisninger, der man blant annet kan se ski- og snowboardfilmer, samt filmen «Bjørnøya». Stangnes forteller at også disse filmene passer for den yngre aldersgruppen, men det er et mer voksent program.

– Vi håper at folk stopper opp og ser på filmene, og at vi kan samle folk på torget, sier Stangnes.

Lørdag 17. januar arrangeres Verdens Beste Familiedag på Stortorget, der den populære barnefilmen «Frost» vil bli vist. Lisa Stokke kommer også for å synge låten «La den gå» fra filmen.

– Familiedagen er også et startskudd for Verdens Beste – Tromsø Internasjonale Barnefilmfestival, som arrangeres 4.–7. juni, sier festivalsjef Martha Otte i en pressemelding.