15. januar er det duket for NN+ som er et samarbeid mellom filmbransjen og musikkbransjen i Nord-Norge. Det er tredje gang dette arrangeres under TIFF og i høst har fem nordnorske musikkvideoer blitt produsert. Blant dem er tromsøbandet Jadudah som skal lansere sin første musikkvideo til låten ”Red”.

I musikkvideoen møter vi noen av Norges mest erfarne skuespillere, Kari Simonsen og Per Tofte. De spiller et eldre brudepar og regissøren bak musikkvideoen Maida Hals er svært fornøyd med å ha de med på laget.

– Å jobbe med skuespillere som Kari Simonsen og Per Tofte var veldig gøy, spesielt da det viste seg at dette var veldig annerledes enn noe annet de har gjort. I deler av videoen måtte de for eksempel gjøre små dansesekvenser baklengs. Det var med andre ord nye utfordringer for oss alle, sier Hals i en pressemelding.

Alder ingen hindring

Per Tofte fyller 80 år 24. januar og beviser i musikkvideoen at alder er ingen hindring, skriver regissøren i pressemeldingen. I tillegg til Kari Simonsen og Per Tofte spiller også Benjamin Lønne Røsler, kjent fra blant annet Himmelblå og Olsenbanden Jr.

Det er Rein Film og VERK i Finnmark som er samprodusenter til musikkvideoen

– Fornøyd

Mottakelsen fra publikum venter filmskaperne og bandet spent på.

- ”Red” er jo en låt som handler om forvridd kjærlighet, og jeg synes både skuespillerne og gjengen bak kamera gjør en strålende jobb med å visualisere følelsen denne låten skal formidle. ”Red” var en av våre aller første låter og vi har spilt den i flere år, og det er veldig stas å se låten i en ny drakt og rett og slett bli litt kjent med den på nytt. Vi er så fornøyde som overhodet mulig! sier vokalist Helle Larsen i pressemeldingen.

Foto: Nadia Frantsen