I regi av Den kulturelle skolesekken (DKS), skal den folkekjære artisten Pål Moddi Knutsen ha fire konserter for videregåendeelever i Tromsø.

Mandag var det elever ved Kongsbakken, Tromsø maritime skole og Tromsdalen videregående skole som fikk starte dagen med stemningsfulle toner i domkirka.

SE VIDEO: Presenterte vårens teatermeny

400 elever

Moddi trollbandt elevene fra første tone i åpningslåten «Mannen i Ausa», akkompagnert av cellist Katrine Schiøtt.

– God morgen! Er dette første time for dere? For en bra start på dagen, startet Moddi konserten.

Tett langs kirkebenkene satt omtrent 400 elever, som fulgte nøye med på opptredenen. Via flere populære sanger, direkte prat med elevene mellom sangene og mye humor – fikk Moddi både latter og applaus tilbake.

Favorittpublikummet

Ved konsertslutt sto alle elvene oppreist og klappet.

– Ungdommer i denne alderen er nok favorittpublikummet mitt å spille for. Det var på den alderen selv jeg virkelig fikk øynene opp for enkelttoner og kunne få skikkelig gåsehud. Så jeg står her litt smånostalgisk i dag, forteller Moddi til iTromsø etter konserten.

Underveis tok han opp flere tema, som blant annet redsel, å føle seg utenfor, utenrikspolitikk og klimaendringer.

– Ja, man må jo innom litt forskjellig, sier Moddi – som fra scenen selv kalte konserten en norsk/engelsk/geografi/samfunnsfagstime.

Turne med DKS

Etter konserten benyttet mange anledningen til å hilse på Moddi, som hadde tatt plass ved utgangen for å se elevene ut. Her vanket både komplimenter, takkehilsener og klemmer.

– Publikum er til stede og levende. Jeg var redd det skulle bli ganske stivt og ha en sånn obligatorisk norsktime-stemning, sier Moddi lattermildt.

Til sammen skal han ha 14 konserter i regi av Den Kulturelle Skolesekken.

En pause fra skolen

Blant elevene på konserten var Agnes Teisnes (18), Rikke Solheim (18) og Trine Workinn (18), som alle er elever ved Tromsø maritime skole.

– Konserten var helt fantastisk. Han er underholdende og spiller mange gode sanger, sier Teisnes.

Det er venninnene enige i.

– Han tuller jo mye, og det er artig med så mye selvironi, sier Solheim.

– Det var en bra konsert og det er deilig å gjøre noe annet, legger Workinn til.

Lærer og kulturkontakt ved Tromsø Maritime Skole, Janne Bjerkan, var også til stede i Domkirka med elevene.

– Jeg synes det er deilig å få en sånn næring for sjela. Skolen i dag er så målstyrt og det er godt med en stund hvor elevene ikke trenger å prestere. Rett og slett en fin start på en ny termin, sier hun.

FORNØYDE: Elevene Rikke Solheim (18) (fra venstre), Trine Workinn (18) og Agnes Teisnes (18) satte stor pris på konserten og litt variasjon fra klasserommet. Foto: Marte Gilstad
NOSTALGISK: Moddi synes selv at å spille foran VGS-elevene ga en nostalgisk følelse. Foto: Marte Gilstad