Fylkesrådet innvilger 6.440.000 kroner til Tvibit og forlengelsen av deres prosjekt «Filmveksthuset Tvibit». Det skriver Troms fylkeskommune i en pressemelding.

- Mens Tromsø feirer 25 år med TIFF, er det en god anledning til å støtte dette nasjonale pilotprosjektet innen talentutvikling og rekruttering til filmnæringen blant unge i nord, sier fylkesrådsleder Line Fusdahl (H) pressemeldingen.

Utvider prosjektet

Pengene er fra RDA-rammen og går til Tvibit og forlengelsen av deres prosjekt «Filmveksthuset Tvibit».

Prosjektet har pågått siden 2012, og nå ønsker Tvibit å utvide pilotperioden med to år for å sikre en varig forankring av satsingen.

- Man har allerede sett gode resultater fra prosjektets første periode, og med tanke på at ungdom i alderen 13-25 år fra hele Nord-Norge får tilgang til denne unike muligheten, ønsker fylkesrådet å videreføre vår satsing på prosjektet, sier Fusdahl.

Tidligere har «Filmveksthuset Tvibit» mottatt 840.000 kroner til støtte for forprosjektet og fått utbetalt 2,4 millioner kroner til første prosjektperiode.

Skal jakte talenter

De to neste årene skal Filmveksthuset bygge videre på erfaringene og blant annet jobbe med talentutvikling for å skape filmarbeidere og filmskapere fra Nord-Norge og rekruttere talenter til filmbransjen.

RDA står for regional differensiert arbeidsgiveravgift og støtteordning er at de næringsrettede midlene skal gå til regional utvikling.

Midlene tildeles konkrete prosjekter og for Tromsø var RDA-rammen for 2014 fastsatt til 127,2 millioner kroner.

GIR TIL TVIBIT: Fylkesrådsleder Line Fusdahl (H) vil støtte Tvibits prosjekt. Foto: Ronald Johansen