SENTRUM: Festspillene presenterer i tillegg til en norsk-russisk «Anna Karenina» med Gørild Mauseth i hovedrollen også en brei pakke med russisk musikk under sommerens happening i Harstad.

– Kultur har en enestående mulighet til å rekke ut hånden og bygge bruer der storpolitikken lett kan gå i stå, sier Festspilldirektør Tone Winje.

Hun lover publikum et stort russisk spenn fra humørfylt, dansbar musikk med base i folkemusikken, til nydelig, sakral korsang og klassisk musikk fra ulike tiår.

– Otava Yo er bandet som ikke kan beskrives, men må oppleves. Den russiske kultgruppa byr på musikk musikerne ikke får spilt i andre band. Tradisjonelle russiske folketoner forvandles til humørfylt og dansbar musikk, forteller russlandkjenner og festspillprodusent James Clapperton.

Les også: Russisk Mauseth til FINN

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge spiller med den verdenskjente hornisten Arkady Shilkloper. Et horn fra øst og tjueni blåsere fra nord møtes i en kaskade av russisk musikk ifra ulike tidsepoker. Trioen Loyko byr på sigøynermusikk, det blir samtidsmusikk fra Moscow Conservatory All Stars og ortodokse toner fra et av Russlands fremste mannskor.

LOYKO: Trioen Loyko spiller russisk sigøynermusikk. Foto: Vladimir V. Postnov Foto: Vladimir V Postnov