Mandag lanserte spillutviklingsselskapet Plus Point den interaktive barneboken «Jakten på Teddy», der Endre Lund Eriksen er fortellerstemmen og har bidratt til historien. Boken lanseres både på norsk og engelsk, og utgis for nettbrett.

I boka får ungene selv være med å bestemme framdriften i historien - de får velge hvilken vei hovedpersonen Theo skal gå, og møter på små spill og oppgaver underveis i historien.

Dette er første gang det i Norge har blitt utgitt en digital barnebok der barna er med å påvirke historien underveis gjennom aktive valg.

Endre Lund Eriksen har skrevet en rekke barnebøker, blant annet om Pitbull-Terje.

– Tror du dette er framtiden for barnebøker?

– Ja, jeg tror dette er en del av framtiden. Jeg tror fortsatt papirbøkene kommer til å overleve, men for mange vil ei bok på nettbrett være første møtet med ei bildebok. Allerede nå er det unger som har sitt første møte med barnebøker på den måten. I framtiden vil det nok bli enda flere. Da tenker jeg at det er viktig at man har gode historier også til nettbrett, som også tar inn spillelementer og interaktivitet, som denne boka gjør. Dette tror jeg er framtiden, sier Eriksen.

Les også: Snart kommer den "levende" barneboken.

Godnatthistorie

Plus Point har jobbet med «Jakten på Teddy» helt siden 2012.

Ideen til boka kom da kreativ leder Ismet Bachtiar skulle forteller godnatthistorie til sønnen.

– Ungen min begynte å bruke iPad allerede da han var to år, og han har sterke meninger om hvordan man skal skape historien. Det tenkte vi at ingen i markedet gjør det: lar ungen få være med å skape og ha en mening om historien, sier han.

Les også: Kan ta studiepoeng i spill.

Tilbakemeldinger

Plus Point har hatt unge testere inne helt siden november. Under lanseringer var unger fra Kråkeslottet barnehage invitert til første titt på det ferdige produktet.

– Testerne har vi bare fått skriftlige tilbakemeldinger fra, så det var utrolig artig å få se reaksjonene fra ungene, sier prosjektleder Henriette Myrlund i Plus Point.

– Det var veldig mye engasjement og de var ivrige på å være med å velge og spille. Det er gøy, sier Eriksen.

Signe (6) var en av ungene som koste seg med boka.

–Det morsomste er å styre alle tingene som er med på spillet, sier hun.

Les også: Vil lære deg å lage ditt eget dataspill.

LANSERING: Barn fra Kråkeslottet barnehage fikk være med på lanseringen av den interaktive barneboken «Jakten på Teddy» på biblioteket mandag. Endre Lund Eriksen er fortellerstemmen i boka, og guidet ungene igjennom historien. Begge foto: Ida Ramberg Foto: Ida Ramberg
PRØVDE: Karolina, Signe og Amanda var tre av ungene som fikk prøve ut den interaktive barneboka. Foto: Ida Ramberg