Komikeren Trine Lise Olsen har gjort stor suksess med «Æ har rætt», både i Tromsø og i Oslo. Nå tar hun skrittet videre og viser showet på NRK.

– Det er jo ikke mange som får en slik mulighet, så det er helt fantastisk. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger og det er gøy at folk liker stykket, sier Olsen.

I stykket «Æ har rætt» bretter hun ut sitt eget privatliv og har spesielt fokus på sin oppvekst som fosterbarn i Finnmark. Samtidig roser hun sin fostermor som tok henne imot i sitt hjem i Indre Billefjord i Porsanger. Hun har vært på turné med stykket i Troms og Finnmark, samt underholdt med stykket på Chat Noir i Oslo ved to anledninger.

– Vakkert

Olsen har et tett samarbeid med Hålogaland Teaters dramaturg og dramatiker Tale Næss og det er Tom Sterri som har regien av stykket. Til våren skal hun igjen legge ut på en turne hvor hun skal besøke Drammen, Trondheim, Alta og Bergen.

– Det er ved Drammen teater «Æ har rætt» skal spilles inn. Jeg har allerede gjort noen testforsøk for å se om stykket gjør seg på film, og det syns jeg. Ideelt sett skulle jeg ønske vi kunne ta det opp på Hålogaland Teater, men det lot seg ikke gjøre. Samtidig syns jeg Drammen teater kanskje er det vakreste teateret vi har i Norge, sier hun.

Nervøs

Olsen gjestet nylig talkshowet «Lindmo» hvor hun fortalte om stykket og hennes oppvekst som fosterbarn. Til tross for mye sceneerfaring kjenner hun at nervøsiteten er til stede.

– Det er et liveshow, så selvfølgelig er jeg kjempenervøs. Det at jeg har fått testet det på film er litt betryggende, sier hun.

Hanne Skavberg Roaldsen, redaksjonsansvarlig for TV-event i underholdningsavdelingen i NRK, forklarer at de er interessert i et opptak av showet.

– Vi har intensjoner om opptak i Drammen som etter planen skal sendes i høst, sier hun.